2019. gada 7. februārī plkst. 13.00 Ventspils Galvenā bibliotēka aicina uz dzejnieces, rakstnieces, dramaturģes Sandras Vensko otrā romāna “Adele” atvēršanu.


“Es varētu par “Adeli” runāt četrus gadus. Tā, kā es to rakstīju. Es tā nedarīšu, jo izstāstīt 328 lappuses nav iespējams,” tā par savu jauno, šī gada sākumā izdevniecībā “Dienas Grāmata” izdoto romānu,  saka Sandra Vensko. 


S.Vensko gribējusi uzrakstīt par mūsu likteņiem: “Par to, kā dzīvojam, kāda ir sievietes vieta šodienas Latvijā. Sapratu, ka nevaru uzrakstīt bez iešanas cauri visiem tiem gaņģiem, ko ir gājusi mana dzimta un cilvēki, kurus pazīstu.” Viņa cer, ka šī ir grāmata sievietēm, no kuras katra lasītāja varēs kaut mazliet paņemt sev, un varbūt paņemtais palīdzēs. Arī vīriešiem, iespējams, jo “grāmata ir par viņiem, sieviešu tur nemaz tik daudz nav”.  


Sandra Vensko rakstniecībā darbojas jau trīs gadu desmitus. Sāka ar dramaturģiju, turpināja ar dzeju un stāstiem, līdz 2014. gadā devās pie lasītājiem ar pirmo romānu “Maigā okupācija”. 


Par savu daiļradi viņa saka: “Kad rakstu bērniem, tad esmu tā mazā meitene, kura nekad nekļūst liela. Tad man ir bērna acis. Kad pamazām tapinu lugu, tad visi ir klāt, esošie, neesošie personāži. Ar romānu tāpat. Ar dzeju ir savādāk — dzeja ir tāds kalns, ko nevar pastumt no sevis prom. Dzeja ar savu spēku izlauž ceļu, vienalga, kur es atrastos.”


Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicināti visi interesenti!

Informāciju sagatavoja:

Vija Baško

Ventspils bibliotēkas direktores vietnieka p.i.

Tālr.: 63623231

E-pasts: vija.basko@ventspils.lv