International Summer School of Photography (ISSP), zinātāju vidū atzīta par Eiropā labāko fotogrāfijus vasaras skolu, šogad ceturto reizi notiks Kurzemē, Pelču pilī pie Kuldīgas, no 2.-10.augustam. Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas dalībnieki 9 dienu garumā intensīvi strādās fotogrāfijas profesionāļu vadībā, katram attīstot personīgu projektu – fotosērīju, grāmatu vai multimediālu darbu – noslēguma izstādei.

 

Kā ierasts, piepildītās vakara programmas lekcijas un diskusijas būs publiski pasākumi, pieejami visiem interesentiem bez maksas.

 

Arī šogad ISSP piedāvā meistarklases ar izciliem vadītājiem – sešas meistardarbnīcas fotogrāfiem vadīs pasaulē pazīstami un godalgoti profesionāļi, kas pārstāv dažādas fotogrāfijas jomas – viens no šobrid pasaulē atzītākajiem dokumentālajiem fotogrāfiem Saimons Norfolks, kurš savos darbos pēta kara ietekmi uz cilvēci; klasiskas, bet vienlaicīgi modernas melnbaltās fotogrāfijas pārstāvis no ASV Marks Stainmecs, un Japānas laikmetīgā fotogrāfe Jurī Nagasima, kura savās dažkart kontroversiālajās fotogrāfijas apskata ģimenes, dzimtes un seksualitātes tēmas. Šobrīd fotogrāfijas pasaulē aizvien lielāku nozīmi ieņem multimediāli stāsti, kas apvieno fotogrāfiju, video un skaņu – tādus studentiem palīdzēs veidot multimediju eksperts Adrians Kelterborns. Izcilais čehu fotožurnālists, aģentūras “VII” līdzdibinātājs Antoņīns Kratohvils pēdējo desmitgažu laikā apceļojis pasaules karstākos punktus, un saviem studentiem nodos zināšanas un pieredzi izteiksmīgu portretu veidošanā. Savukārt poļu fotogrāfa, apvienības “Sputnik Photos” parstāvja Rafala Milaha un fotogrāmatu dizaineres Anjas Naļeckas vadībā dalībnieki strādās pie fotogrāmatu izveides.

 

Iepriekšējos gados novērojot vietējo iedzīvotāju interesi par vasaras skolas norisi, šogad pirmo reizi plānota īpaša darbnīca Pelču un tuvākās apkaimes jauniešiem bez iepriekšējas pieredzes fotogrāfijā. Nedēļas laikā jauniešiem būs iespēja piedalīties vasaras skolas programmā un pieredzējuša pasniedzēja vadībā stāstīt savus stāstus ar fotogrāfijas palīdzību.

 

ISSP, BIEDRĪBA KR. BARONA IELA 122A-7, RĪGA, LV1012 REĢ. NR. 40008100993 T: +37129434935 E: OFFICE@ISSP.LV

 

ISSP oficiālā valoda ir angļu. Lai pieteiktos dalībnieku atlasei, jābūt padziļinātai un aktīvai interesei par fotogrāfiju, kā arī kvalitatīviem personīgo darbu paraugiem jeb portfolio. ISSP dalībniekus neierobežo fototehnikas izvēle. 20 dalībniekiem no Latvijas un Austrumeiropas iespējams saņemt stipendiju, kas daļēji sedz skolas dalības maksu.

 

Pieteikšanās ISSP notiek līdz 11. maijam. Plašāku informāciju par pieteikšanos, kā arī meistarklašu detalizētus aprakstu meklējiet http://www.issp.lv.

 

ISSP organizatori pateicas par sadarbību Kuldīgas novada domei un Kuldīgas Tūrisma attīstības centram, Valsts Kultūrkapitāla fondam, ASV vēstniecībai, EPSON, iDeal un žurnāliem par fotogrāfiju “Fotokvartāls” un “GUP”.