Kā pastāstīja rindās gaidītāji, gandrīz vienlīdz bieži ar izklaides portālu, sociālo mediju un ziņu patērēšanu, viņi šo laiku izmanto arī darba un sadzīves lietu kārtošanai. Komentējot to, cik liela nozīme interneta lietotājiem ir bezmaksas WiFi, katrs trešais interneta lietotājs atzīst, ka vienmēr pārbauda, vai konkrētajā vietā ir šāda iespēja, turklāt vairāk nekā piektdaļa atzīst, ka vismaz reizi nedēļā publiskās vietās izjutuši bezmaksas WiFi nepieciešamību.

 

“Interneta pieejamība viedierīcēs maina cilvēku paradumus, un laiku, ko agrāk pavadījām, šķietami garlaikojoties, tagad cenšamies īsināt ar interneta iespējām un, kā rāda aptaujas dati, daudzi šo laiku izmanto lietderīgi, kārtojot darba lietas. Šī pieprasījuma dēļ turpinām paplašināt bezmaksas WiFi tīklu Latvijā, īpaši koncentrējamies uz publiskām vietām, kur ir daudz cilvēku – slimnīcas, lielveikali, bankas, un tagad arī visās CSDD pieejams Lattelecom free internets,” stāsta Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

 

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), uzsver, ka attīstot klientiem sniegtos pakalpojumus un vidi, īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai viss būtu gan ātri un ērti pieejams, gan draudzīgs klientiem un atbilstošs mūsdienu tehnoloģiju nodrošinātajām iespējām. Tādēļ, rūpējoties par klientu ērtībām, CSDD nodrošina gan e-pakalpojumus (https://e.csdd.lv) un CSDD mobilo aplikāciju, gan raugās, lai klientu apkalpošanas vietās būtu atbilstoša infrastruktūra. Un līdztekus CSDD klientu apkalpošanas augstajiem standartiem, viens no laba servisa priekšnosacījumiem ir arī bezmaksas WiFi.

 

Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 20 slimnīcās, 148 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst gan vairāk nekā 3000 publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti, gan tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Statoil, SEB, DNB, Nordea, Atlētika un daudziem citiem.

 

SKDS aptaujā par interneta lietošanu viedierīcēs piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem, un tā tika veikta laikā no 19. līdz 23. martam.

 

Kā pieslēgties bezmaksas WiFi visā Latvijā?

 

Patlaban WiFi punktu saraksts ir pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv, kur atsevišķi atrodami bezmaksas punkti. Katrs punkts sniedz tādu interneta ātrumu, kas ļaus lejupielādēt attēlus, fotoattēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu Lattelecom bezmaksas WiFi interneta publiskās piekļuves vietās, lietotājam savā viedierīcē jāizvēlas Lattelecom free tīkls un jāatver interneta pārlūka programma. Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies WiFi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi, lietotājam būs jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens var vērsties pie Lattelecom servisa, sazinoties pa tālruni 177.