2015. gada 26. aprīlī plkst. 12.00 ikviens jelgavnieks aicināts uzspēlēt šahu ar lielmeistaru Arturu Neikšānu Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā (Jelgavā, Akadēmijas ielā 26). Lielmeistars vienlaicīgi spēlēs ar 10 šaha spēles cienītājiem, tāpēc vēlams uz spēli pieteikties pa tel. 63046713 vai e-pastu info@jzb.jelgava.lv  līdz 24. aprīlim.

Starptautiskais lielmeistars (angliski: Grandmaster jeb saīsināti GM) ir augstākais šaha spēlētāja tituls pasaulē, un to mūsdienās piešķir Starptautiskā šaha federācija (FIDE). Pēc tam, kad augstais tituls ir sasniegts, tas tiek paturēts uz mūžu.

 

2014. gada janvāra sākumā pasaulē dzīvo 1444 starptautiskie lielmeistari (GM) šahā.

 

Latvijā 2014. gada janvāra sākumā dzīvo 11 starptautiskie lielmeistari (GM) http://neogeo.lv/?p=19097

Arturs Neikšāns ir vienīgais Jelgavas šaha kluba biedrs, kam ir lielmeistara tituls. Pēc reitinga (2576) viņš ir trešais šahists Latvijā.

Spēlēt sācis 9 gadu vecumā. Piedalījies vairākās pasaules šaha olimpiādēs kā Latvijas šaha izlases pārstāvis.  Jelgavas čempions, divkārtējs Latvijas čempions (1999. un 2011.).

Viņam ir trīs augstākās izglītības. Pirmā – bakalaura grāds bibliotēkzinātnē. Par bibliotekāru strādājis Turības augstskolā un Jelgavas 4.vidusskolā. Arturs ir sabiedrisko attiecību maģistrs, strādājis Izglītības ministrijas Komunikācijas nodaļā. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā apguvis profesionālo trenera programmu un jau piecus gadus sagatavo nākamos starptautiskos meistarus (IM) un lielmeistarus (GM) Rīgas šaha skolā. Pirmo izglītību ieguvis par valsts naudu, par pārējām maksājis pats.

Šaha spēlē attīsta domāšanu, atmiņu, taktisko un stratēģisko plānošanu (uzbrukuma un aizsardzības). Spēlēt šahu var sākt jebkurā vecumā. Tā ir saistoša spēle un ļoti demokrātiska.

Tiekamies 26. aprīlī Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā!