Muzejpedagoģiska ā programmā “Laime nelaimē pasakā “Velniņi”” sākumskolas vecuma bērni seko līdzi velniņu gaitām lauku sētā, kā arī papildina savas zināšanas par latviešu rakstu zīmēm – paši tās veido un meklē to pielietojumu ikdienas dzīvē.


Programmā “Rūdolfa Blaumaņa meistarnovele “Nāves ēnā”” skolēni iepazīst R.Blaumaņa personību, meklē atbildes uz jautājumiem, kā tapa rakstnieka meistarnovele “Nāves ēnā”, kā arī cenšas noskaidrot, cik liela nozīme ir darbojošos personu atainojumam novelē.


Vidusskolas skolēniem tiek piedāvāta muzejpedagoģiskā programma “Psiholoģiskā reālisma izpausmes Rūdolfa Blaumaņa novelē “Purva bridējs””, kas papildina zināšanas par psiholoģisko reālismu un tā atsevišķām iezīmēm novelē “Purva bridējs”. Skolēni uzzina arī par R. Blaumaņa dzīves gaitām un iepazīst noveles galveno varoņu prototipus.

Lai iepazītu R. Blaumaņa daudzpusīgo personību 7.–12. klases skolniekiem tiek piedāvāta programma “Rūdolfs Blaumanis – rakstnieks, žurnālists, režisors”. Vēstures avotos skolēni meklē atbildes uz jautājumiem par R. Blaumaņa personību un viņa gaitām teātra izrādēs, laikrakstu redakcijās un Ērgļu lauku vidē.

Muzejpedagoģiskās programmas nepieciešams iepriekš pieteikt, zvanot (tālr. 67331641, mob. tel. 29286751) muzeja darba laikā vai rakstot uz e-pastu (maija.arena@memorialiemuzeji.lv).


Nodarbības ilgums – 45 min. Nodarbības maksa – 2.00 € no personas.

 

 
Vairāk informācijas:

Maija Ārena

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja speciāliste

Tālr.: 67331641

E-pasts: maija.arena@memorialiemuzeji.lv

memorialiemuzeji.lv