Dāvinājumā ir vairāk nekā divdesmit Latvijas autoru  Daiņa Īvāna, Sandras Kalnietes, Jāņa Krastiņa, Māras Kalniņš, Žanetas Ozoliņas, Krišjāņa Barona un citu  grāmatas angļu valodā. Vēstnieks bibliotēkai uzdāvināja arī Jura Kronberga grāmatas “Vilks vienacis” un Knuta Skujenieka “Sēkla sniegā” tulkojumus itāļu valodā.

 

Tas ir viens no lielākajiem Latvijas autoru grāmatu dāvinājumiem Itālijas Nacionālajai bibliotēkai, kas nozīmīgi papildinās bibliotēkā pieejamo Latvijas grāmatu klāstu un sniegs paplašinātas iespējas interesentiem iepazīties ar Latvijas vēsturi, folkloru, literatūru.

 

Pieņemot grāmatu dāvinājumu, A. De Paskvāle uzsvēra nepieciešamību paplašināt Latvijas un Itālijas bibliotēku sadarbību, paplašinot bibliotēku fondus ar gan ar tulkoto literatūru, gan ar grāmatām oriģinālvalodās, tādejādi veicinot un padziļinot Latvijas un Itālijas sadarbību kultūras jomā.

 

A. Bērtulis un A. De Paskvāle pārrunāja Latvijas un Itālijas bibliotēku sadarbības aktualitātes, piemēram, itāļu valodā tulkotajai Latvijas literatūrai veltītu konferenci un vienojās par turpmāku ciešu sadarbību, gatavojoties Latvijas simtgades svinībām.