Līdz ar jauniegūtajām telpām jau no 28. jūnija RCB Svešvalodu filiālbibliotēka (K. Valdemāra ielā 5), kā arī Mūzikas un mākslas filiālbibliotēka “Tilts” (Ģertrūdes ielā 36) pārtrauc izsniegt lasītājiem grāmatas un citus materiālus savās līdzšinējās telpās. Rudenī RCB specializēto filiāļu krājumi iedzīvotājus gaida jaunajās, modernajās telpās Brīvības ielā 49/53. RCB kopplatība pēc tam, kad būs apgūtas jaunās telpas, būs ap 2000 m2. Līdz šim bibliotēkā ik dienu tiek apkalpoti vairāk nekā 1000 lasītāju, bet jaunajās telpās būs iespēja apkalpot divtik vairāk apmeklētāju.

“Par šādu lielu, vienotu bibliotēku esam domājuši jau 10 gadus. 2011. gads ir Rīgas Centrālās bibliotēkas 105. jubilejas gads, un jaunās telpas ir lieliska pašvaldības dāvana bibliotēkas jubilejā” – saka RCB direktore Doloresa Veilande.

Lai operatīvi integrētu RCB Svešvalodu filiālbibliotēkas un filiālbibliotēkas “Tilts” krājumus un optimālā laikā veiktu visus nepieciešamos grāmatu izvietošanas un telpu labiekārtošanas darbus, vasaras otrajā pusē un rudenī uz laiku tiks slēgta arī Rīgas Centrālā bibliotēka Brīvības ielā 49/53. Kamēr bibliotēka tiks pārkārtota, lasītāji aicināti apmeklēt pārējās RCB filiālbibliotēkas, bet rudenī atkal gaidīti atjaunotās telpās Brīvības ielas 49/53 2., 6.un 7. stāvā.