Dalība Latvijas Nacionālās  bibliotēkas un Latvijas Bibliotekāru biedrības organizētājā kultūras projektu konkursā ir vainagojusies ar iespēju saņemt Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumu augstvērtīgu literāro darbu izdevumu iegādei.

RCB un filiālbibliotēku lasītāju rīcībā tagad būs 54 nosaukumu liela labu grāmatu un klausāmgrāmatu kolekcija, un ne tikai viena, bet veselas trīs!

Tādējādi RCB radusies iespēja veidot ceļojošu lielisku piecdesmit četru lasām- un klausāmgrāmatu izstādi, kuras eksponātus gribētāji varēs ņemt arī uz mājām lasīšanai.

Kolekcijā ir latviešu oriģinālliteratūra, tostarp tādu pazīstamu autoru kā Ingas Ābeles, Māra Bērziņa, Noras Ikstenas, Edvarda Virzas, Osvalda Zebra, Imanta Ziedoņa u.c. darbu jaunākie izdevumi, apgāda “Neputns” izdotās monogrāfijas par latviešu māksliniekiem un apgāda „Mansards” izdotie jauno latviešu dzejnieku, prozaiķu un publicistu darbi. Kolekcijā ir kultūrvēsturiski apcerējumi, dzejas krājumi, Biki Buka grāmatas bērniem, nozīmīgu aizrobežu autoru darbu tulkojumi, starp kuriem ir Umberto Eko “Ķēniņienes Loanas mistiskā liesma”, Ludmilas Uļickas “Mēdeja un viņas bērni”, Mariamas Petrosjanas “Māja, kurā…”, Sandro Veronēzi “Pagātnes spēks” un daudz kas cits.

Bibliotekāri ceļojošo izstādi ir papildinājuši ar dažādiem preses izdevumos un tīmeklī atrastiem materiāliem – kritikām, apcerējumiem, lasītāju atsauksmēm u.c.

Iecerēts, ka 2015. gadā kolekcija tiks eksponēta sešās mazākajās un teritoriāli attālākajās RCB filiālbibliotēkās, kuru apgādei ar visiem ievērības cienīgiem izdevumiem bieži vien nepietiek līdzekļu. Tās būs RCB Biķernieku (Burtnieku ielā 37), Bišumuižas (Bauskas ielā 180), Jaunciema (Gaileņu ielā 5) un Mežciema (Hipokrāta ielā 29) filiālbibliotēkas, kā arī filiālbibliotēkas “Pūce” (Saharova ielā 35) un “Zvirbulis” (Lapu ielā 24), kuru lasītāji varēs ņemt uz mājām lasīt un klausīties projektā iegūtos dārgumus.

Rīgas Centrālajā bibliotēkā ar izstādi varēs iepazīties no 27. novembra līdz 30. decembrim darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17.00.

Kontaktinformācija: 67037124