Konferencē piedalīsies dažādu valstu izdevēji un grāmatu mākslinieki, kas stāstīs par savu pieredzi, bet uz pasākumu aicināti dizaina, grāmatniecības un poligrāfijas nozaru pārstāvji un citi interesenti.

Kāda ir grāmatu dizaina nozīme un vērtība? Kā dizains var piesaistīt lasītāju uzmanību un celt grāmatu pārdošanas rādītājus? Vai labs dizains var stimulēt citu valstu izdevējus iegādāties grāmatu tiesības? Kas ir svarīgākais grāmatu dizaina konkursos? Kā globālais tirgus ietekmē fotogrāfiju grāmatu dizainu? Vai grāmatas unikāla vizuālā noformējuma dēļ var iegūt starptautisku atzinību? Tie ir tikai daži no jautājumiem, uz kuriem atbildes mēģinās rast pasākuma dalībnieki – redaktore un ilustratore Rūta Briede (“Liels un mazs”, Latvija), izdevējs Andreass Recers (Andreas Rötzer, “Matthes & Seitz Berlin”, Vācija), rakstnieks un izdevējs Maike Cīrfogele (Meike Ziervogel, “Peirene Press”, Lielbritānija), izdevēja Katarina Hese (Katharina Hesse, “Stiftung Buchkunst”, Vācija), grāmatu dizaineris un izdevējs Robs van Hūsels (Rob van Hoesel, “The Eriskay Connection”, Nīderlande). Pasākums notiks angļu valodā, un atvērto konferenci sarunu veidā vadīs izdevējs un grāmatu dizainers Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas, “Brave Books”, Vācija/Latvija).

Pasākuma dalībniekus varētu dēvēt par pieredzējušiem jaunpienācējiem grāmatu tirgū. Šobrīd viņi cenšas sasniegt jaunas auditorijas, smagi strādājot, lai pārdotu savu grāmatu tiesības ārvalstīs, kā arī piesaistītu tām uzmanību dažādos grāmatu konkursos un, protams, grāmatu veikalos. Viņi visi ir vienisprātis, ka grāmatu dizains ir tas, kas var palīdzēt šos mērķus sasniegt.

“Interneta resursi ir pārblīvēti ar videomateriāliem no dažādām konferencēm. Stundām ilgi var klausīties visu nozaru ekspertus dalamies viedokļos, padomos un idejās. Tas, protams, paver lieliskas iespējas, bet vajadzētu domāt arī par to kā konferences klātienē padarīt atvērtas, interaktīvas un kā vairot dalībnieku iesaisti. Tāpēc priekšlasījumu vai prezentāciju vietā “Sarunas par grāmatu dizainu” esam nolēmuši organizēt kā regulētas intervijas ar izdevējiem no dažādām valstīm” par pasākuma formātu stāsta sarunu moderators Toms Mrazausks.

Atvērtās konferences laikā gaidāma pop-up grāmatu izstāde, kurā būs apskatāmi un aptaustāmi konferences dalībnieku – izdevēju un dizaineru darbi grāmatu dizainā. Ieeja pasākumā visiem interesentiem ir bez maksas. Uzzināt detalizētu konferences programmu iespējams pasākuma lapā sociālajā portālā “Facebook” 

Papildu informācija:

ANETE KONSTE

E-pasts: info@latvianliterature.lv

Tālr.: 26123819

 

Platforma “Latvian Literature” ir veidota ar mērķi veicināt Latvijas literatūras un grāmatniecības atpazīstamību un eksportu ārvalstīs, nodrošināt starptautisku sadarbību ar izdevējiem, aģentiem, tulkotājiem un organizācijām, kā arī piedāvāt visa veida informāciju par Latvijas autoriem, grāmatām un jaunumiem nozarē.