Šī gada 20. novembrī plkst. 14:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Konferenču centrā atzīmēs Retrokonversijas projekta noslēgumu. Tas īstenots 12 gadu garumā, digitalizējot pusotru miljonu bibliogrāfisko ierakstu. Kopā ar sadarbības partneriem “SWH – Tehnoloģijas” (šobrīd “Exigen Services Latvia”) 2000. gadā radītā inovatīvā tehnoloģija uzlabo LNB e-pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

 

LNB Bibliogrāfijas institūta darbinieki gan ar vizuāliem piemēriem, gan dialoga veidā ar auditoriju, stāstīs, kā radītie digitālie resursi palīdz to lietotājiem vieglāk un pārskatāmāk sameklēt vajadzīgo informāciju, neizejot no mājām (tiešsaistē).

 

Visplašākā informācija par Latvijā izdotajām grāmatām, kā arī par rakstiem periodiskajos izdevumos pieejama Nacionālajā bibliogrāfijā, savukārt grāmatu svešvalodās alfabētiskie katalogi (līdz 2000. gadam) pieejami skenētā veidā.

 

Katalogi un datubāzes atrodami: http://lnb.lv/lv/katalogi-un-datubazes.

 

Noderīgi!

Retrokonversija ir darbību kopums informācijas pārnešanai no tradicionālajiem (iespiestajiem, rakstītajiem) informācijas nesējiem (kartīšu katalogiem, iespiestajiem rādītājiem) elektroniskā formā, nodrošinot to saglabāšanu un piekļuvi.

 

Informāciju sagatavoja:

Anita Goldberga
Bibliogrāfijas institūta direktore

Latvijas Nacionālā bibliotēka