Viņas pirmā grāmata „Salas rēgs” ieguvusi veicināšanas prēmiju konkursā „Zvaigznes grāmata. Oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”.   

 

Iluta stāsta: „Manī ir sakausēta nopietnība ar lielu piedevu smieklu un dzīvespriecīga trakuma. Es vienmēr tiecos izmantot iespējas, attīstīt sevi, komunicēt, gūt pozitīvas emocijas – īsumā sakot, es izbaudu dzīvošanu. Pēdējā gada laikā ir sanācis tā, ka darbs un citas „nopietnās pieaugušo lietas” ir aizēnojušas manu radošumu, tomēr tas vēl aizvien ir veids, kā sevi noturēt līdzsvarā, jo pamatdarbā nereti radošā iztrūkst.

 

Rakstīšana paralēli ceļošanai, sportošanai un puķkopībai ir viena no manas dzīves lielajām kaislībām. Man nepatīk sevi „ieslodzīt” kādā konkrētā žanrā – mainos es, mainās stāsti, ko vēlos izstāstīt, lietas, par kurām vēlos runāt ar pasauli. Pirmais darbs, caur kuru savā ziņā iepazīstināju arī ar sevi, bija fantāzijas žanrā, tomēr šobrīd priekšroku dodu psiholoģiskām drāmām, varbūt nedaudz arī fantastikai.

 

Darbi top visu laiku, tikai ne visi paredzēti izdošanai. Šobrīd tas ir viens vienīgs darbs, par kuru ļoti gribētu, lai tas ierauga dienas gaismu, jo tiešām ticu, ka tas ir labs un ka būs lasītāji, kam tas būs vajadzīgs. Grūti minēt, ko un par ko rakstīšu pēc vairākiem gadiem – galvenais, zinu, ka rakstīšu!”.

 

Par ko ir grāmatā „Salas rēgs”?

Vientulīgā sala, uz kuru sešpadsmitgadīgo Tomu pāraudzināšanas nolūkos atved viņa vecāki, glabā visai baisu leģendu. Un tieši Toms kļūs par vienīgo no visiem saliniekiem, kam būs lemts līdz galam atklāt kādu tālas pagātnes noslēpumu.
Arvien jaunas pārsteidzošas atklāsmes pārvērš citkārt nepaklausīgā un lecīgā jaunieša prātu un sirdi, līdz viņa skatījums uz dzīvi pilnībā mainās. Taču Tomam ir jāuzzina arī pats galvenais par tagadējo dzīvesvietu… Toma nesavtīgajai rīcībai beigu beigās ir izšķiroša nozīme mistiskās salas turpmākajā dzīvē un ne tikai…

 

Pasākumu organizē RCB Bērnu literatūras nodaļa

Kontaktinformācija: 67037130