Apmeklētāji varēs ne vien iepazīties ar pašmāju un aizrobežu izdevēju jaunāko grāmatu klāstu, tikties ar autoriem, piedalīties grāmatu prezentācijās un citos pasākumos, bet arī mainīties grāmatām Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) grāmatu maiņas punktā.

 

Grāmatu maiņa notiek bez maksas. Izlasītās grāmatas ikviens varēs apmainīt pret nelasītām neatkarīgi no to satura vai cenas. Rīkotāji lūdz nenest makulatūru, bet tikai tādas grāmatas, ko arī jums pašiem gribētos aiznest uz mājām.

 

RCB Apmaiņas fonds maiņas punktam ir sarūpējis ap 800 grāmatu lielu sākumkapitālu. Tā ir daiļliteratūra, nozaru literatūra, kā arī grāmatas bērniem un jauniešiem latviešu un citās valodās. Mainīties grāmatām palīdzēs RCB profesionāļi.

 

Pērn grāmatu izstādē jaunus īpašniekus atrada vairāk nekā 9000 grāmatu, un grāmatu svētku rīkotāji cer, ka arī šogad interese par grāmatu maiņu nebūs mazāka.

 

Maiņas punkts darbosies:
28. februārī un 1. martā 10.00–18.00
2. martā 10.00–17.00

 

Vairāk informācijas par grāmatu svētkiem izstādes mājaslapā.

 

Turpat arī informācija par ieejas maksu grāmatniecības izstādē: biļetes cena – 1 EUR, bērniem līdz 7 gadu vecumam, pensionāriem un personām ar īpašām vajadzībām – ieeja bez maksas.