Ja ielūkojamies pasākumu kalendārā, visplašākā programma tiek piedāvāta 24. aprīlī. Rīgas Centrālajā bibliotēkā tiks prezentēts bibliogrāfiskais rādītājs „Romānu sērija “Mēs. Latvija, XX gadsimts”, kurš tapis ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes atbalstu un kurš interesentiem piedāvās informāciju gan par slaveno romānu sēriju, gan par romānu autoriem un citiem viņu darbiem.


RCB filiālbibliotēka „Pārdaugava” 24. aprīlī rīkos literāru pastaigu pa rakstnieka Zigmunda Skujiņa gaitām Pārdaugavā, bet virtuāla ekskursija “Čiekurkalna mozaīkas” ar stāstījumiem par apkaimes vēsturi iecerēta RCB Čiekurkalna filiālbibliotēkā.


RCB filiālbibliotēka „Pūce” aicina uz pasākumu „Pārsteidzošā Ķīna: tikšanās ar profesori Agitu Baltgalvi”. RCB Juglas filiālbibliotēka gaidīs klausītājus uz tikšanos ar teātra zinātnieci Ritu Melnaci, bet „Kurzemē” notiks ceļojums dzejnieka Jura Kunnosa dzejā „Dzied sirds un spēlē visa Rīga”, ko sagatavojušas drāmas kopas „Saulespuķes” dāmas. Šajā dienā notiks arī vairāku lasītāju klubu dalībnieku tikšanās – Bolderājā, Imantā, Grīziņkalnā. 


Savukārt piektdien, 26. aprīlī, Sarkandaugavā tiek rīkota tikšanās ar rakstnieci un mākslinieci Agnesi Aizpurieti. RCB filiālbibliotēka „Pūce” gaida uz pasākumu – koncertu „Divas grāmatas – viena dvēsele”, bet Daugavā būs „mazo rīts” jaunajiem vecākiem ar bērniem.


Sestdien, 27. aprīlī, RCB Sarkandaugavas filiālbibliotēka rīko tradicionālo Lielo talku Latvijas Nacionālā vēstures muzeja „Dauderu” nodaļā, bet Rīgas Centrālajā bibliotēkā notiks dzejas mīļotāju kluba „Sozvezdije”(Zvaigznājs) ikmēneša tikšanās.
Paralēli notiek arī jauno grāmatu apskati, cigun nodarbības, valodu kafejnīcas saieti, rokdarbu pulciņu tikšanās un citas ikdienā ierastas aktivitātes.


Bibliotēku nedēļas tēma šogad ir „Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”. Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks šeit aicināja akcentēt vārdu „dialogs” kā iespēju risināt lietas kopīgi: ģimenē – bibliotēkā – valstī.


Foto: Natālija Hološa

 

 
Informāciju sagatavoja:

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 67037443