Ātrajā randiņā piedalīsies dzejnieki Emīlija Petraškeviča un Kristaps Vecgrāvis, kā arī prozaiķi Ilze Jansone un Jānis Joņevs. Rakstniekus varēs iepazīt nelielās intervijās, tekstu lasījumos, fotosesijā, ekspresizstādē un citās aktivitātēs.

Randiņa ieceres pamatā ir apmeklētāju un muzeja darbinieku satikšanās ar garā un gados jauniem autoriem, kā arī rakstnieku un apmeklētāju iepazīšanās ar muzeju. Pasākuma laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, vai autori, kuru literārā darbība ir samērā neilga, spēj iztēloties, ka reiz viņu rokraksti un personīgās lietas var kļūt par muzeja krājuma sastāvdaļu? Vai daiļrades process ir atkarīgs un izzināms no materiālām lietām vai arī lielāka nozīme ir netveramām matērijām?

Pasākuma mērķis nav atrast pareizās atbildes un rezultātu, bet gan uzdot jautājumus un priecāties par procesu. Ne visi randiņi beidzas ar laulībām, ne visi “jaunie, daudzsološie” kļūst par klasiķiem un atrod vietu muzejā.

Pasākuma noslēgumā uzstāsies muzikālā grupa Pieczvaigžņu šķūnis.

Sarīkojuma laikā (no plkst. 19:00 līdz 20:30) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.