Uz randiņu aicināti Justīne Jaunpaule, Krišjānis Zeļģis, Harijs Vagrants un Andris Hiršs. Dzejniekus varēs iepazīt nelielās intervijās, tekstu lasījumos, fotosesijā, ekspresizstādē un citās aktivitātēs. Randiņa iecere ir apmeklētāju un muzeja darbinieku iepazīšanās ar garā un gados jauniem autoriem, kā arī rakstnieku un apmeklētāju iepazīšanās ar muzeju. Vai autori, kuru literārā darbība ir samērā neilga, spēj iztēloties, ka reiz viņu rokraksti un personīgās lietas var kļūt par muzeja krājuma sastāvdaļu? Vai daiļrades process ir atkarīgs un izzināms no materiālām lietām vai arī lielāka nozīme ir netveramām matērijām?

Pasākuma mērķis nav atrast pareizās atbildes un rezultātu, bet gan uzdot jautājumus un priecāties par procesu. Ne visi randiņi beidzas ar laulībām, ne visi “jaunie, daudzsološie” kļūst par klasiķiem un atrod vietu muzejā.

Pasākuma noslēgumā uzstāsies Harijs Vagrants ar draugiem – tradicionāls ansamblis ar netradicionāliem instrumentiem.

Iepriekšējos Ātrajos randiņos jau piedalījušies tādi rakstnieki kā Henriks Eliass Zēgners, Vilis Lācītis, Toms Treibergs, Ulvis Zirnis, Arvis Viguls, Artis Ostups, Marts Pujāts un Gundars Ignats.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā “Kas muzejam vēderā?”. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1.