2013. gada 8. maijā plkst. 17.30 Ventspils Galvenā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) notiks Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītā projekta “Spēka pieturzīmes” otrā pieturzīme – saruna un sadziedāšanās ar Vītolu ģimeni, Jāni un Daci Vītoliem.

 

Vītolu ģimenes lepnums ir dziesma, spēja apburt klausītājus ar īpašu dzīvesziņu un viņu pieci bērni, kuri, lai arī jau izauguši, vēl aizvien kopā turpina muzicēt. Ģimene ir uzstājusies vairākos “Spietos” un neskaitāmos folkloras pasākumos. Vītoli dzied ikdienā kopā ar draugiem, veido kopīgas sadziedāšanās ar citiem dziedātgribētājiem, dzied tautasdziesmas, folkdziesmas un pašu dziesmas. Plašāk, visas Latvijas mērogā, Vītolu ģimene kļuva pazīstama, piedaloties un gūstot uzvaru LNT raidījumā “Dziedošās ģimenes”.

 

Dabīgi, sirsnīgi, daudzbalsīgi, nelokāmi un stingri savos uzskatos un vērtībās, ar dažādu mūzikas instrumentu pielietojumu un savu, sev vien raksturīgu izpildīšanas manieri– tā īsi var raksturot Vītolu muzicēšanu. Vītoli uzskata, ka nevis viņi dzied dziesmu, bet Dziesma dzied caur viņiem.

 

Bet Vītoli ne tikai muzicē. Vītolu ģimene kopā ar domubiedriem ir nodibinājusi biedrību “Tava skola”. Šī projekta mērķis, domājot par mūsu valsts nākotni, ir saprast kurp ved pašreizējā izglītības sistēma un ko tajā iespējams mainīt, apzināt esošās un topošās alternatīvās izglītības un cilvēka kompleksās attīstības metodes, lai ierosinātu jaunas alternatīvās izglītības iniciatīvas Latvijā.

 

Ieeja uz pasākumu bez maksas.