Pirms 10 gadiem, kad Amerikas Izdevēju asociācija pirmoreiz iekļāva e-grāmatas savā pārskatā, tās veidoja tikai 0,05 % izdevējdarbības ienākumu. 2011. gadā tie bija jau 16,98 %, kas gan nozīmē tikai 5,57 % pieaugumu gada laikā. 2012. gada ASV izdevējdarbības ieņēmumi bija 7,1 biljons dolāru, kas ir par 6,2 % vairāk nekā 2011. gadā. Pagājušā gada e-grāmatu ieņēmumi attiecīgi bija 1,54 biljoni dolāru.

 

Pārskats atklāj arī dažas citas tendences, kuras izdevēju un informācijas tehnoloģiju speciālistu vidū tiek uztvertas ar zināmām bažām. Piemēram, novērots, ka e-grāmatu pārdošanas pieaugums pēdējos trīs gados ir palēninājies. Ar katru gadu e-grāmatas tiek izdotas un pirktas arvien vairāk, taču kopējais pieaugums vairs nav tik straujš kā agrāk.

 

Vēl viena tendence ir tāda, ka krītas e-grāmatu lasītāju pārdošanas rādītāji. Tas gan nenozīmē, ka krītas e-grāmatu izmantojums. Tieši otrādi, tikai e-grāmatas arvien biežāk tiek lasītas nevis e-grāmatu lasītājos, bet planšetdatoros, kas ir daudzfunkcionālāki un dažreiz pat lētāki. Pjū Pētniecības centrs (Pew Research Center) izpētījis, ka 2012. gadā 23 % amerikāņu regulāri lasījuši e-grāmatas, kamēr 2011. gadā tie bija tikai 16 % amerikāņu. Informācijas tehnoloģiju speciālisti gan vēl neparedz tik drīzu e-grāmatu lasītāju izzušanu no tirgus, taču salīdzinājumā ar plaša izmantojuma planšetdatoriem tie būs šaura loka produkti specializētām vajadzībām.