Projekta „Mans stāsts par Rīgu” būtība ir ikviena rīdzinieka iespēja dalīties atmiņās par Rīgas ielām, pagalmiem, namiem un notikumiem, kas pieredzēti Rīgā. Pieteikties var Rīgas Centrālajā bibliotēkā un visās tās filiālbibliotēkās

 

Maija sākumā brīvprātīgie tiks apmācīti interviju veidošanas tehnikā – iespējami mērķtiecīgas komunikācijas radīšanā, darbā ar diktofonu un intervēšanas metodēs (temata izpēte, jautājumu sagatavošana, stāstnieka iedrošināšana un viņa personas datu pierakstīšana u.t.t.).

 

Iespējams, brīvprātīgiem (uz)klausītājiem nāksies ierakstīt lielu informācijas apjomu, jo cilvēkiem, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkiem, bieži vien gribas vienkārši parunāties. Izaicinājums šeit ir ne vien intervijas kā procesa specifika, t.i., stāsta virzīšana atbilstoši projekta pamatuzdevumam, bet arī spēja izvēlēties tēmai atbilstošus stāstniekus un atlasīt stāstus.

 

Brīvprātīgie un stāstnieki darbosies Rīgas Centrālajā bibliotēkā un desmit tās filiālbibliotēkās. Iecerēts, ka katrā no tām darbosies vismaz trīs brīvprātīgie, kas maijā un jūnijā ierakstīs vismaz piecus stāstus.

 

Ierakstītie materiāli tiks apkopoti, papildinot RCB novadpētniecības datubāzi un mūsu kopējo dzīvā mutvārdu stāstījuma mantojumu.

 

Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

 

Kontaktinformācija:

Ilze Apine,

Rīgas Centrālās bibliotēkas projektu vadītāja,

Tālr. 67037479