2013. gada 13. decembrī plkst. 11.00 bērnu iemīļotā un jaukā vietā – Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā (Rīgā, Tērbatas ielā 75) notiks preses konference par Nodibinājuma “Rīga 2014” un Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu “Pasaule bilžu grāmatā”.

 

2014. gadā šī būs pirmā publiskā bērniem veltītā norise LNB jaunajā ēkā jeb Gaismas pilī. Taču vēl šogad aicinām par bilžu grāmatu nozīmi bērnu pasaules uzskata tapšanā diskutēt LNB BLC vecajās telpās, kurās kopā ar grāmatām izauguši tūkstošiem Latvijas bērnu.

 

Preses konferencē piedalīsies:

  • Silvija Tretjakova, BLC vadītāja
  • Diāna Čivle, Rīga 2014 vadītāja
  • Aleksejs Naumovs, LMA rektors
  • Juris Petraškevičs, LMA profesors
  • Austra Avotiņa, mākslas vēsturniece, LU docente
     

Vienu no projekta “Pasaule bilžu grāmatā” sastāvdaļām veido starptautiska konference, kurā tiksies rakstnieki, mākslinieki, tulkotāji, literatūras un mākslas pētnieki, izdevēji, un visi, kas ikdienā veido kontaktu starp bērnu un grāmatu – bibliotekāri, pedagogi, žurnālisti.

 

Savukārt, lai rosinātu mākslinieku jaunradi un Latvijā veicinātu jaunu, kvalitatīvu bilžu grāmatu tapšanu, tiks rīkota arī Baltijas jūras reģiona valstu bilžu grāmatu pirmā kvadrinnāle. Līdzās konferencei izstādē “Attēlu stāsts” būs apskatāmas kvadrinnāles dalībnieku – mākslinieku ilustrācijas un satura koncepti autoru iecerētai grāmatai.

 

Projekta vizuālo identitāti veido māksliniece Marta Zariņa-Ģelze, bet izstādes ekspozīcijas konceptu – Madara Lesīte.

 

Preses konferences laikā mediju pārstāvji varēs uzdot jautājumus projekta organizatoriem un partneriem, fotografēt un filmēt.

 

Mediju pārstāvjus lūdzam pieteikties pa tālruni: +371 26578940 vai e-pastu: elina.cire@lnb.lv līdz 12. decembrim.

 

Papildu informācija:

Signe Valtiņa

Komunikācijas un mārketinga nodaļas vadītāja

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr.: 29735732