2014. gada 22. augustā plkst. 11:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ātrijā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3) notiks preses konference par Gaismas pils atklāšanas pasākumiem 28. un 29. augustā.

Preses konferencē piedalīsies:
Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde,
LNB direktors Andris Vilks,  
LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks,
LNB mārketinga projektu vadītāja Zane Zajančkauska.

28. un 29. augustā ar plašu un daudzveidīgu programmu oficiāli tiks atklāta Latvijas Nacionālā bibliotēka – Gaismas pils. Visu vasaru plašam interesentu lokam bija iespēja iepazīties ar jauno ēku, izmantot bibliotēkas lasītavas, kas atrodas ēkas pirmajos stāvos, kā arī apmeklēt izstādes. Pilna apjoma lasītāju apkalpošanu LNB uzsāks šī gada septembrī, kad ēkā būs izvietoti visi krājumi.

Jūnijā aizsākās arī Gaismas pils atklāšanas notikumi – ar īpašas atklāšanas lentes fizisku (izmantojot speciāli šim notikumam kaltas un tehnoloģiskas aprīkotas šķēres) un digitālu (www.gaismaspils.lv) griešanu Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja pašiem atklāt LNB. Lentes griešanas process noslēgsies 25. augustā.  

LNB atklāšanas notikumu sadarbības partneri – LR Kultūras ministrija, “Latvijas dzelzceļš”, “Latvenergo”, “Virši A”, “Laima” un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība.

 

 
Papildu informācija:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību speciālists
Komunikācijas un mārketinga nodaļa
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tālr.: 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv