ZB lasītavā var iepazīties ar 10 nosaukumu laikrakstiem – tie ir lielākie Latvijas dienas laikraksti – “Diena”, “Dienas Bizness” “Neatkarīgā Rīta Avīze”, “Latvijas Avīze”, “Vesti segodņa” un citi. Protams, Jelgavas laikraksti “Zemgales Ziņas”, “Jelgavas Vēstnesis”, “Novaja gazeta” ir visās pilsētas bibliotēkās. Lielāko daļu šo izdevumu bibliotēkās bez maksas var lasīt arī internetā, Lursoft Laikrakstu bibliotēkā (news.lv), tomēr ikdienā cilvēki daudz biežāk izvēlas tradicionālos izdevumus.

Savus lasītājus gaida arī ap 30 nosaukumu žurnāli par dažādām tēmām. Par jaunumiem grāmatvedībā var izlasīt žurnālā “Bilance”, juristu informēšanai labi noder žurnāls “Jurista Vārds”, tāpat ir arī savs žurnālu piedāvājums lauksaimniekiem, būvniekiem, izglītības darbiniekiem u.c. Savu daļu informācijas var gūt gan studenti, kas vēl tikai mācās, gan speciālisti, kuri jau strādā savā arodā, kā arī ikviens savam vaļaspriekam vai interesēm. Var gūt ieskatu par jaunumiem sportā, noskatīt idejas žurnālos “Rokdarbu Vācelīte”, “Dari Pats” vai “Čaklās Rokas”, iegūt jaunākās atziņas žurnālos “36,60 C”, “Veselība”, “Dārzs un Drava”, “Dārza Pasaule” un citus.

Bērnu bibliotēkā “Zinītis” atrodami daudzi interesanti izdevumi jaunās paaudzes lasītājiem. Vismazākajiem – “Ezis”, “Dambo”, “Vāģi”, “Hello, Kitij!”, “Barbie”; lielāku puišu un meiteņu auditorijas iecienītie komiksu žurnāli “Donalds Daks” un ikmēneša izdevums “Donalds Daks Tavā Kabatā”, “Toms un Džerijs”, populārais “Ilustrētā Junioriem”, kā arī “Avene”, “Zīlīte” un citi.

Filiālbibliotēkās var lasīt vairākus izdevumus, kuru nav citur, piemēram, Pārlielupes bibliotēkā žurnālus “IR Nauda”, “National Geographic Latvija”, “Citāda Pasaule”, “Ko Ārsti Tev Nestāsta”, Miezītes bibliotēkā “IR Brīvdienas”, “Shape”, “Mājas Virtuve” un daudzus citus.

Kā jau ierasts, daļa žurnālu ir lasāmi tikai uz vietas, bet daļu var paņemt lasīšanai uz mājām. Tie ir populārie žurnāli “Santa”, “Ieva”, “Una”, “Lilit” latviešu un krievu valodās un vēl citi. Lai visi lasītāji varētu iepazīties ar jaunākajiem žurnāliem, uz mājām izsniedzamo izdevumu jaunākie numuri atrodas lasītavā.

Ar pilnu 2015.gadam abonētās preses sarakstu var iepazīties mūsu mājas lapā, bet ziņas par visu nosaukumu un gadagājumu žurnāliem un laikrakstiem Jelgavas bibliotēkās atrodamas kopkatalogā.