Zinātniskajā bibliotēkā trešdien, 18. decembrī, plkst.18:00 notiks tautasdziesmu kopīgās dziedāšanas vakars “Vilku mēneša tradīcijas latviešu dzīvesziņā”, kas radīs gaišu noskaņu un iedvesmos gaidāmajiem svētkiem.

 

Savukārt ceturtdien, 19. decembrī, lasītāji aicināti uz pēdējo šī gada Jaunumu dienu, kas, kā ierasts, no plkst.10:00 līdz 18:00 norisināsies lasītavā.

 

Apmeklējot šos pasākumus, vērts ieskatīties arī JZB galerijā, kur šobrīd apskatāma Ligitas Caunes personālizstāde “Mana zeme – Latvija”. Mākslinieces gleznojumi ir kā atzīšanās mīlestībā Latvijai, tās skaistajai dabai – tādēļ nevienu neatstās vienaldzīgu.

 

Tāpat bibliotēkas mājas lapā www.jzb.lv šobrīd ir pieejama virtuālā izstāde “Ziemassvētku laiks”, kas sniedz ieskatu literatūrā, kurā lasītāji var gūt idejas, kā sagaidīt un pavadīt svētkus.

 

Noslēdzot “Bērnu un jauniešu žūrijas 2013” darbu, Jelgavas bērnu bibliotēkā “Zinītis” 19. decembrī plkst.12:30 notiks tikšanās ar rakstnieci un dzejnieci Ievu Samausku, kas bērniem stāstīs par savu grāmatu tapšanu no idejas līdz iesietai grāmatai. Pēc sarunas ar rakstnieci tiks organizēta Ziemassvētku radošā darbnīca, kurā kopīgi ar rakstnieci bērni veidos Ziemassvētku enģeļus.

 

20. decembrī plkst.16:00 Pārlielupes bibliotēkā būs iespēja piedalīties Ziemassvētku apsveikumu un dāvanu gatavošanas radošā darbnīca, kurā ikviens aicināts mācīties izgatavot pārsteigumus, ar kuriem iepriecināt savus mīļos.

 

Turpat var apskatīt arī Leokādijas Rinkūnas izšūšanas un pērlīšu tehnikā radītas oriģinālas gleznas izstādē “Ziemassvētku ikonas”.

 

Pirmssvētku pasākumu noslēgumā 21. decembrī plkst.14:00 Miezītes bibliotēka aicina uz kārtējo gleznošanas nodarbību bērniem, kuras tēma šoreiz ir “Ziema”.

 

Atgādinām, ka līdz 31. janvārim pilsētas bibliotēkās notiek Aizmāršīgo lasītāju dienas, kuru laikā nenodotām bibliotēkas grāmatām neiekasēs kavējuma naudu.

Papildu informācija:
Dzintra Punga
Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktores vietniece
Tālr.: 63007745