LNB Atbalsta biedrība īsteno akciju “Iemūžini savu vārdu “Gaismas pilī”!”, aicinot ikvienu ziedot LNB, lai kopīgi veidotu jauno bibliotēku par izglītības, kultūras un radošuma centru.

 

Ikvienam ziedotājam, kurš ziedojis vismaz vienu latu, ir iespēja iemūžināt savu vārdu jaunās bibliotēkas ēkā kā pateicību par atbalstu “Gaismas pilij” un nezūdošu liecību nākamajām paaudzēm.

 

Ziedojot no viena līdz 99 latiem, ziedotāju vārds tiks iekļauts īpašā ziedotāju grāmatā, bet ziedojot naudu, sākot no 100 latiem, – ziedotāju vārds tiks iegravēts lielajā ziedotāju sienā bibliotēkas vestibilā. Ziedojot naudu no 300 latiem – ziedotāju vārds tiks uzrakstīts uz plāksnītes pie krēsla, ziedojot no 500 latiem – vārds tiks iegravēts plāksnītē pie galda lasītavā, savukārt ziedojot no 1000 latiem – vārds tiks iegravēts plāksnītē pie plaukta lasītavā.

 

Ziedotājs, kurš bibliotēkai atvēlēs 50 000 un vairāk latus, iegūs tiesības uz īpašas pateicības zīmes izvietošanu “Gaismas pils” auditorijās vai stāvos.

 

LNB Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja informēja, ka ziedotāju siena atradīsies “Gaismas pils” vestibilā pie ieejas bibliotēkā. Sienas izmēri paredzēti trīs reiz 13 metri, un uz tās vieta būs paredzēta 2000 ziedotāju vārdiem. Šī siena būs veidota no Latvijas bērza paneļa un tērauda režģa, uz kura tiks stiprinātas izvirzītas plāksnītes ar iegravētiem ziedotāju vārdiem. Ziedotāju vārdus iecerēts iegravēt sešu izmēru plāksnītēs, atbilstoši ziedojuma summai.

 

Patlaban ziedotāju vārdiem rezervētas 272 plāksnītes.

 

Būde minēja, ka cilvēki labprāt iesaistās ziedošanā, jo redz, ka viņu nauda neaizies nebūtībā, bet gan būs ieguldījums LNB attīstībai. Tāpat novērots, ka daudzi ziedotāji izmanto iespēju iemūžināt savu tuvinieku vārdus.

 

Papildus informāciju par ziedošanas iespējām un LNB Atbalsta biedrības aktivitātēm var iegūt mājaslapā “www.gaisma.lv“.