TEH šobrīd ir viens no starptautiski atpazīstamākajiem un pieredzes bagātākajiem kultūras nozares tīkliem Eiropā. Visas tīkla dalīborganizācijas vieno trīs pamatkritēriji – atrašanās post-industriālā vidē, augsta mākslinieciskās profesionalitāte un aktīva sabiedriskā darbība.

 

Divas reizes gadā TEH rīko kopsapulces, kurās teju 150 nozares profesionāļu no vairāk nekā 25 valstīm sanāk kopā, lai mācītos, dalītos pieredzē, dibinātu jaunus kontaktus, attīstītu kopprojektus, kā arī iepazītu norises valsts kultūras vidi un spilgtākās mākslinieciskās aktualitātes.

 

TEH organizāciju darbība ir cieši saistīta ar dažādiem mākslas veidiem – aptverot gan cirku un teātri, gan vizuālo mākslu un mūziku. Kopējā tīklā iesaistīto organizāciju auditorija pārsniedz 6 miljonus apmeklētāju.

 

Rīgas tikšanās laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta mākslinieciskai jaunradei un organizāciju nozīmei to veicināšanā. Jau tikšanās ievadā dalībnieki piedalīsies kolektīva mākslas darba “Eiropas kultūras kanons” izveidē tādu Latvijā pazīstamu mākslinieku, kā – Aigara Bikše, Dzintars Zilgalvis, Kristaps Gulbis un Olga Žitluhina, vadībā. Savukārt 25. maijā notiks vairākas radošās darbnīcas, kurās starptautiski atzīti inovāciju un projektu vadības eksperti, tostarp ietekmīgās un vienlaikus sociāli atbildīgās nīderlandiešu aģentūras “BKB” pārstāvis Mārtens Vanheims (Maarten van Heim), kas strādājis ne vien pie “Google” reklāmas projektiem, bet ASV prezidenta vēlēšanu kampaņām; dāņu inovācijas grupas “Changedesign” galvenais stratēģis Henriks Johansons (Henrik Johanson), kas konsultējis un apmācījis Singapūras valdības un “IKEA” valdes pārstāvjus, kā arī  “Webby Awards” ieguvējs Voldemārs Dūdums un citi. Savukārt pasākuma vakara programmā – “Elvi/Dunian”, dzejas un tekstu grupa “Orbīta” un Londonas 80 gadu DJ zvaigzne Pols Bogens (Paul Bogen), kā arī Indriķis Ģelzis.

 

Katras šādas tikšanās norises vietu – pilsētu un valsti – kultūras kartē iezīmē kā nozīmīgu ideju krustpunktu, veicinot tā atpazīstamību ne tikai Eiropas, bet visas pasaules kultūras profesionāļu vidū, savukārt tikšanās Rīgā ir īpaši nozīmīga, jo vienlaikus apvieno gan vienīgā Latvijas pārstāvja – Kultūras un mākslas projekta “NOASS” 15. gada dienu, gan “Trans Europe Halles” tīkla 30. jubileju.

 

Arī LR Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende atzīmē: “2014. gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet 2015. gada pirmajā pusgadā – Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Ir ļoti svarīgi, lai Eiropas aktīvāko, zinošāko, mūsdienīgāko kultūras organizāciju pārstāvji, kuri šogad savas sanāksmes norises vietai izvēlējušies tieši Latvijas galvaspilsētu, šo vēsti nodod tālāk, aicinot apmeklēt Rīgu – visā pasaulē unikāla kultūras vēstures mantojuma paraugu.” 
 

Sīkāka informācija par pasākumu un reģistrāciju:
http://www.noass.lv/