Pasākuma laikā dalībniekiem bija iespēja caur spēli uzzināt dažādus dzīves un daiļrades faktus par Pēteri Brūveri, gan filmiņas noskatīšanās, kurā pats dzejnieks lasa dzejoļus no savas pēdējās (pēc dzejnieka nāves) sakārtotās grāmatiņas ‘’Grāmata Gundegai’’, gan atklājot, gan, veidojot jauniešiem, priekšstatu par dzejnieka personību.

 

Kā vienota komanda dalībnieki pēc dotajām norādēm centās atrast bibliotēkas noslēpumaino koferīti, kurā bija paslēpti dažādi radoši uzdevumi, ar kuriem dalībnieki darbojās krietnu laika sprīdi, jo, kā izrādījās, dažs uzdevums bija visai āķīgs un sarežģīts.

Tika izspēlēta bilžu spēle – kolāža ‘’Brūveru ģimene’’, kurā no visām piedāvātajām bildēm bija jāatlasa katra Brūveru ģimenes pārstāvja divas atbilstošās bildes – bērnībā un dzīves laikā. Pēc tam tika izskatīts, izlasīts un pareizā secībā savirknēts Pētera Brūvera dzejolis ar Ivetas Brūveres zīmējumiem ‘’Vakariņas ar velnu’’. Vēl dalībniekiem bija jāatmin krustvārdu mīkla, kura sastādīta no P. Brūvera dzejolī ‘’Jau kuro reizi padodos melnajam meža strazdam…’’ minētajiem priekšmetiem, kas noformulēti latviešu tautas mīklu veidā. Nobeigumā, sadaloties 3 komandās, dalībnieki radoši darbojās un centās izdomāt un piemeklēt pareizos ‘’iztrūkstošos’’ vārdus P.Brūvera dzejolim ‘’Triku meistars’’, kas arī izrādījās āķīgs uzdevums. Un, kā jau svinībās, neiztikt arī bez cienasta pasākuma nobeigumā, reizē ar animācijas filmiņas ‘’Neparastie rīdzinieki’’ noskatīšanos, kurai teksta autors ir Pēters Brūveris.

Vasaras brīvlaika pirmais ceļojums ar noslēpumaino koferīti skolu jaunatnei savirknējās par īstu lasīšanas un zināšanu labirintu. Ja esam radījuši interesi, tad jautājiet Ulbrokas bibliotēkā par noslēpumainā koferīša ciemošanos Jūsmājās. 

Paldies visiem Pēterdienas svinību dalībniekiem par atsaucību un uz tikšanos 24. augustā, kad plānots otrs ceļojums ar jauniem uzdevumiem noslēpumainajā koferītī.

Foto galerija ar pasākuma laikā fiksētiem mirkļiem skatāma http://www.stopini.lv/public/lv/kultura/ulbrokas-biblioteka/galerijas.