Apgāda “Jumava” 2012. gada visvairāk pirktās grāmatas pirmajā vietā ierindojas grāmata par Kārļa Skrastiņa biogrāfiju “37 stāsti par Kārli”, savukārt otrajā vietā atrodas Pjēra Franka grāmata “Rezonanses likums”, bet trešajā vietā – grāmata “Sarunas par veselīgu dzīvošanu”, kuras autori ir Inese Ziņģīte un Visvaldis Bebrišs.

 

Ceturto pirktāko grāmatu topā atrodas Kena Vilbera grāmata “Īsa visaptverošā vēsture”, piektajā vietā – Sergeja Kozlova grāmata “Ezītis miglā un citas pasakas”, sestajā vietā – Ingas Riekstiņas grāmata “Konfekšu pušķi”, septītajā vietā – Aleksandra Vasiljeva grāmata “Modes likteņi”, astotajā vietā – Kristīnes A.Adamsas grāmata “Kā kļūt par labu draugu”, bet devītajā vietā – Daniela Kānemana grāmata “Domā ātri, domā lēnām”.

 

Pirktāko grāmatu topa desmitnieku noslēdz grāmata par Jāni Paukštello “Jānis Paukštello. Tintē, bet balts”, kas arī ieguvusi Lauku bibliotēku atbalsta biedrības ikgadēji rīkoto grāmatu svētku gada lasītāja balvu. Grāmatu par aktieri Paukštello sarakstījusi Līga Blaua.

 

Aizvadītā gada pirktāko grāmatu statistika liecina, ka pirktāko grāmatu vidū stabilas vietas ieņem arī bērnu un praktiskā literatūra.