Izremontētajā bibliotēkā ieliktas jaunas grīdas un daļēji nomainītas mēbeles un aprīkojums. Remonts par budžetā atvēlētajiem līdzekļiem veikts ar RCB saimnieciskā dienesta darbaspēku. 


Iļģuciema lasītājus gaida ne vien gaišas, atjaunotas un omulīgas telpas, bet arī vairāk nekā 22 tūkstošus vienību lielais grāmatu un citu materiālu krājums, kā arī 32 nosaukumu žurnāli un 8 nosaukumu laikraksti latviešu valodā un citās valodās. 

Datorlietotājiem paredzēti pieci datori ar interneta pieslēgumu, biroja programmām un pieeju autorizētajām tiešsaistes datubāzēm (Letonika.lv, Lursoft datubāze „Laikrakstu bibliotēka”, Nozare.lv, EBSCO un Britannica Library). Protams, bibliotēkā būs arī bezvadu internets. 

Bibliotēka, tāpat kā agrāk, aicinās šahistus uz šaha kluba „Četri zirgi” nodarbībām, rokdarbniekus uz radošā kluba „Iedvesma” radošajām darbnīcām, kā arī dažādiem izglītojošiem un izklaidējošiem pasākumiem un mākslas izstādēm. Bērnus gaida ne vien tematiski pasākumi, bet arī darbošanās Rīgas Dabas zinību skolas rīkotajās nodarbībās.

Ienākot bibliotēkā, apmeklētājus saistīs Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras centra „Iļģuciems” tēlotājas mākslas studijas „Grīva” vadītāja mākslinieka Jura Ģērmaņa darbu izstāde, kas bibliotēkā būs aplūkojama līdz oktobra beigām. 

 

Lasītājiem bibliotēka tiks atvērta 16. septembrī plkst.10.00. RCB Iļģuciema filiālbibliotēka darbdienās strādās no plkst. 10.00 līdz 19.00, bet sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 17.00. 

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67469797,

e-pasts: ilguciems@rcb.lv