“Estētiski un funkcionāli sakārtota vide, jaunas mēbeles un ērti lietojams, tematiski izvietots krājums, kurā viegli atrast vajadzīgo grāmatu vai preses izdevumu, ir lietas, bez kurām nav iedomājama mūsdienīga publiskā bibliotēka. Tas viss sarūpēts, pateicoties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstam,” saka RCB direktore Doloresa Veilande. Bez tradicionālas ievirzes telpām abonementa krājumam, darbam uz vietas un bērnu literatūras nodaļai bibliotēka piedāvās arī visai plašu datoru parku un telpas nodarbībām. Tāpat kā citās RCB filiālbibliotēkās, internetu, biroja programmas, kā arī dažādas datubāzes Imantā varēs lietot bez maksas. Portatīvo datoru īpašniekus bibliotēkā gaida bezmaksas bezvadu internets.

Bibliotēka dibināta 1980. gadā un vairāk nekā 30 gadus darbojās sabiedriskā centra ēkā īpaši bibliotēkas vajadzībām projektētās vairāklīmeņu telpās, kuru kopplatība ir ap 900m2. Pa šiem gadiem telpas bija nolietotas, tās bija skāruši arī lietus un sniega raisīti postījumi. Remontdarbus veica SIA “AZ Inter” pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma, un tagad rīdziniekus, it īpaši Imantas iedzīvotājus, gaida plaša, gaiša un silta bibliotēka.

RCB Imantas filiālbibliotēka būs bibliotēka ģimenei, taču tajā tiek gaidīti visu vecuma grupu un sociālo slāņu lasītāji. Bibliotēka rīkos arī izstādes, dažādas tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām. RCB Imantas filiālbibliotēka šogad ir jau trešā, kas lasītājiem durvis ver jaunatvērtās vai izremontētās telpās. Bibliotēka darbdienās strādās no 11.00 līdz 19.00, sestdienās no 9.00 līdz 17.00, bet svētdienās būs slēgta.

Papildu informācija:
Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas Publicitātes nodaļas vadītāja

Tālr.: 67607562

 

Kā arī interneta vietnē www.rcb.lv