31. maijā plkst.16.00 Rīgas Centrālā bibliotēka aicina daiļliteratūras cienītājus uz kārtējo pasākumu ciklā „Uzmanības lokā – autors”.  Uzmanības lokā šoreiz būs Jāks Jeerīts (Igaunija) un Antans Šķēma (Lietuva).

 

Igauņu rakstnieks un diplomāts Jāks Jeerīts Latviešu lasītājam ir pazīstams ar savu noveļu krājumu „Ziņas par nāvi” Maimas Grīnbergas tulkojumā, kā arī grāmatu „Mainīgais”, kurā Jāks Jeerīts raksta par vēstnieka amatā pavadīto laiku Rīgā, un dzejoļu krājumu „CD” Guntara Godiņa tulkojumā.

 

Savukārt no lietuviešu rakstnieka Antana Šķēmas daiļrades, iespējams, esam lasījuši, Talrida Ruļļa latviskoto romānu „Balta drāna”.

 

Lasīšanas pēcpusdienas bibliotēkā notiek jau trešo gadu. Pirmajā gadā literārajā ciklā „Gandrīz ideāla grāmata” pasākumu idejas autore un vadītāja – RCB Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre Renāte Krūma stāstīja par nozīmīgākajiem atsevišķu 20. gadsimta rakstnieku darbiem. Pagājušajā gadā ciklā „Uzmanības centrā – autors” tika stāstīts spilgtākajām 20. gadsimta rakstniecēm sievietēm, viņu daiļradi un personīgās dzīves kolīzijām.

 

Šogad uzmanības centrā ir kaimiņzemju – Igaunijas un Lietuvas rakstnieki. Janvārī iepazīstinājām ar igauņu detektīvžanra autoru Indreku Harglu un lietuviešu rakstnieku Kazi Almēnu, bet februārī – par Eni Mihkelsoni (Igaunija) un Jurgu Adomo (Lietuva). Savukārt marta autori bija Arveds Vīrlaids un Sauļus Toms Kondrots. 

Grāmatu lasīšanas pēcpusdienas notiek mēneša pēdējā otrdienā plkst. 16.00.

 

Kontaktinformācija: tālr.67037124