2018. gada 24. martā plkst. 15.00 ar sarīkojumu “Laimes lācis stāstos” Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Brīvības ielā 38-4, Rīgā) aizsāksies Latvijas mutvārdu stāstnieku ikmēneša pasākumu cikls.

 
Katra pasākuma tēma būs saistīta ar kādu Andreja Upīša labi vai ne tik labi pazīstamu darbu. Pirmais sarīkojums ir veltīts Laimes lācim – mūžsenajam mītam par to, ka kāds atnāks, izglābs un palīdzēs mūsu vietā sakārtot dzīvi. Šī cerība ir pamatā daudziem stāstiem, kas zināmi gan no senām teikām un pasakām, gan no mūsdienu politiskajiem mītiem un sadzīves līdzekļu reklāmām. Piedāvājam uzzināt, kādas ir mutvārdu stāstīšanas tradīcijas mūsdienās, kādi ir pašlaik aktīvākie stāstnieki Latvijā un kādi ir viņu stāsti par Laimes lāča tēmu. Ikviens sarīkojuma apmeklētājs tiks laipni aicināts (bet ne piespiests) piedalīties ar saviem mutvārdu stāstiem par laimi, lāci un Laimes lāčiem senatnē un mūsdienās.


Sarīkojumu vada LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks Dr. philol. Guntis Pakalns, piedalās: Liesma Lagzdiņa (Kuldīga), Agita Lapsa (Valmiera), Sanda Salmiņa (Cēsis), Normans Graustiņš (Baldone) un citi Latvijas stāstnieki.
Ieejas maksa – 2 €.


Vairāk informācijas:

Tālr.: 67289767

E-pasts: upits@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājaslapā.

 


Informāciju sagatavoja:

Ilze Puķe

Andreja Upīša memoriālā muzeja vadītāja