2012. gada 18. janvārī plkst. 17.00 Cēsu Pieaugušo izglītības centra zālē (Cēsīs, Raunas ielā 4) bibliotēkas darbinieki aicina uz cikla “Iepazīsimies” pirmo pasākumu “KAFIJA GULTĀ jeb Detektīvu klubs Cēsīs”. Tajā piedalīsies krimināli noskaņota rakstniece Dace Judina un Teātra studija “Pūces Māja” (Jūrmala).

 

  • Izspēlēsim kriminālfarsu “Caurvējš”
  • Baudīsim fragmentus no Daces Judinas detektīvromāna “Tase melnas kafijas”
  • Pārrunāsim iepriekšējā gadā iznākušo triloģiju – psiholoģisko detektīvu “Tik vienkārši”
  • Pa atslēgas caurumiņu ieskatīsimies jaunā detektīvromāna “Dīvainais Līgovakars” tapšanā
  • Meklēsim atbildes uz jautājumiem
  • Visi kopā risināsim Detektīvmīklas

Ieeja bez maksas.

 

Darbosies apgāda Zvaigzne ABC grāmatu galds.

 

 

Kas kopīgs kafijai, gultai, kriminālromāniem un ziemas vakariem? Vai taisnība apgalvojumam, ka zināmos apstākļos par detektīvu var kļūt ikviens?

 

Uzziņai:

 

Dace Judina – žurnāliste, redaktore, režisore. Pārstāv psiholoģisko mūsdienu detektīvromānu. Presē strādā kopš 90. gadu sākuma. Šobrīd organizē pasākumus, vada teātra studiju un Zvaigznes Detektīvu klubu. Apgādā Zvaigzne ABC izdoti divi viņas psiholoģiskie detektīvi – “Tik vienkārši” un “Tase melnas kafijas”.

“Tase melnas kafijas” – ironisks vēstījums par mums – šodien, šeit un tagad, par mūsu tikumiem, grēkiem un grēciņiem, par cilvēka būtību, ko nespēj mainīt ne laiks, ne nauda, ne audzināšana.

“Tik vienkārši” – triloģija; – skarbs vēstījums par periodu pēc otrās neatkarības atgūšanas, korupciju, varas visatļautību, narkomāniju un seksuālajiem noziegumiem, grūto policijas darbu un preses biznesa aizkulisēm. 

Un vēl – nobeigumam tuvojas nākamais sērijas Izmeklē Anna Elizabete romāns – “Dīvainais Līgovakars”. Dažos vārdos: Jāņu priekšvakarā Mežāju pagastā notiek vairāki noziegumi – ļoti līdzīgi tiem, kas notikuši… pirms 70 gadiem – 1940. gadā… Svētku gaisotnē savijas ļoti seni grēki, mūsdienu tehnoloģijas un cilvēku dzimuma nemainīgā iedaba – izdevīgums pāri visam. Vai vēsture atkārtojas? Vai nodevībai, lai arī senai, ir noilgums? Vai vairākas jaunas slepkavības un cilvēka nolaupīšana spēs apslēpt virkni senu, šausminošu slepkavību un citu noziegumu? Kā šie notikumi izskatās šodienas neviennozīmīgajā situācijā? Vai vainīgie saņems sodu?