Tā kā esošais abonēšanas periods ir spēkā līdz 30.04.2012., tiek izsludināts bibliotēku dalības pieteikums jaunam abonēšanas periodam no 01.05.2012.- 30.04.2013.

 

Datu bāzes abonēšanas maksa orientējoši ir USD 100.00 (bez PVN). Ja dalības bibliotēku skaits palielināsies, abonēšanas maksa attiecīgi samazināsies. Par to paziņošu atsevišķi, pēc pieteikumu saņemšanas.

 

Rubricon  datu bāze tapusi informācijas enciklopēdiska projekta “Russ Portāls” ietvaros, tā lietotājiem piedāvā piekļuvi lielāko enciklopēdisko un vārdnīcu izdevumu pilnai elektroniskai versijai, aptverot Krievijā pēdējo simts gadu lakā publicētos nozīmīgākos uzziņu izdevumus. Pirmkārt, tā ir  «Большая советская энциклопедия» (БСЭ), kā arī virkne dažādas nozaru enciklopēdijas un vārdnīcas, piemēra,  «Иллюстрированный энциклопедический словарь» (1998), «Энциклопедический словарь Брокгауза и Ефрона» (1890-1906), Малая медицинская энциклопедия, «Толковый словарь живого великорусского языка» Владимира Даля (1863-1866), «Рок-энциклопедию» Сергея Кастальского (1998), Энциклопедический словарь «История Отечества», Энциклопедический словарь «Всемирная история», Всемирный биографический энциклопедический словарь, Популярная художественная энциклопедия, Энциклопедия «Москва» un citas. Sagatavošanā vēl vairāki desmiti enciklopēdiju un vārdnīcu elektroniskās versijas, kas drīzumā tiks iekļautas datu bāzē.

 

Aicinām projektā iesaistīties visas ieinteresētās bibliotēkas, atsūtot savu dalības pieteikumu līdz 28.04.2012.

 

Detalizētu informāciju par datu bāzi, lūdzu, skatīt tīmekļa vietnē: http://www.rubricon.com

 

Jau iepriekš pateicos par Jūsu atsaucību!