Izstādē redzamie portreti ir mākslinieka atbilde uz jautājumu, kāds ir 21. gadsimta bibliotekārs. Bibliotekārs šodien ir gan informācijas speciālists, gan, tāpat kā senāk, cilvēks, ar kuru mēs varam parunāt par vienu no savām intīmākajām nodarbēm – lasīšanu.

 

Bibliotekārs zina, ko mēs lasām, tāpēc viņš zina par mums vairāk nekā daudzi citi cilvēki. Bibliotekārs ir medijs starp mums un pasaules kultūras mantojumu. Bet bibliotēka nav tikai mantojuma krātuve. Tā ir arī ir komunikācijas centrs, un bibliotekārs ir šīs komunikācijas moderators.

 

Portretos redzamās sejas nav profesionālas laipnības maska, kas tiek uzlikta saskarsmē ar klientu. Tās pauž prieku, rūpes, izbrīnu, pārliecību, misijas apziņu, aicinājumu, ieinteresētību, jā, arī nogurumu. 21. gadsimtā, ieejot bibliotēkā, mūs joprojām sagaida cilvēks, sagaida bibliotekārs.

 

Imants Urtāns ir viens no pazīstamākajiem Latvijas fotomāksliniekiem, vairāku nozīmīgu projektu autors, kura personālizstādes, publikācijas grāmatās un tīmeklī, kā arī darbs mūzikas albumu noformēšanā nav paslīdējis garām nevienam vizuālās kvalitātes pazinējam un cienītājam. Imanta Urtāna fotogrāfijas saņēmušas medaļas un godalgotas vietas arī vairākos starptautiskos konkursos.

 

Latvijas lielākā pašvaldības publiskā bibliotēka – Rīgas Centrālā bibliotēka – dibināta 1906. gadā. Tā ir arī viena no vecākajām publiskajām bibliotēkām Latvijā. Bibliotēkai ir 26 filiāles un 3 ārējie apkalpošanas punkti iedzīvotājiem no sociālā riska grupām Brasas cietumā un Dienas aprūpes centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Rīgas iedzīvotājiem, kā arī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Rīgas Centrālajā bibliotēkā strādā vairāk nekā 200 bibliotekāru.

 

Izstādes pirmatklāšana 2013. gada 30. jūlijā notika Rīgas Rātsnamā. Oktobrī izstāde viesojās Varšavas pilsētas bibliotēkā.

 

Izstāde aplūkojama darbdienās 9-20, sestdienās 10-17.

Kontaktinformācija: tālr. 67181017