Šogad ciklam ir jauns nosaukums – Ojāra Vācieša dzejas rinda: “Vārds – tas ir svētums, gadsimtu pienests.” Cikla norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Valodas vakaros visa gada garumā plānotas sarunas ar Marinu Kosteņecku, Daci Markus, Ivetu Ratinīku, Ingu Gaili, Annu Rancāni, Ivetu Šimkus, Sergeju Timofejevu, Janīnu Kursīti, Andru Manfeldi, Margitu Gūtmani u.c. Viņus iztaujās Kārlis Vērdiņš, Maira Asare, Vita Mekša, Ieva Ķīse, Jānis Rokpelnis, Dace Rukšāne u.c.

 

Pirmā tikšanās ciklā “Vārds – tas ir svētums, gadsimtu pienests” notiks 30. janvārī plkst. 18.00. Ar dzejnieku Jāni Peteru sarunāsies Ojāra Vācieša muzeja vadītāja Ieva Ķīse.

 

Saruna iecerēta gan par dzejnieka jaunāko grāmatu “Minhauzens un kamikadze” (2012), gan par pretrunīgi vērtēto personību, 20. gadsimta latviešu modernās dzejas aizsācēju dzejnieku Jāni Sudrabkalnu (Jānis Peters uzrakstījis libretu muzikālai izrādei, kas plānota sadarbībā ar Raimondu Paulu un Latvijas Nacionālo teātri), gan par citām Jāņa Petera mūžā un latviešu kultūrā un literatūrā nozīmīgām personībām – Mirdzu Ķempi, Mirdzu Bendrupi u.c.

 

Un ļoti iespējams, ka runa būs arī par politiku – gan pašreizējām aktualitātēm, gan dzejnieka paša politisko pagātni.

 

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905, 67614015vai e-pastu: vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.vaciesamuzejs.lv un http://www.memorialiemuzeji.lv