Pasākumu organizēja Ogres Vēstures un mākslas muzejs sadarbībā ar Ogres Centrālo bibliotēku, līdz ar to uz semināru kuplā skaitā bija ieradušies arī bibliotēku darbinieki no Ogres un apkārtējiem novadiem.

 

Semināra ievadā dalībniekus uzrunāja Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore Iveta Ruskule, Amatu pratēju apzināšanas iniciatīvas grupas vārdā aicinot bibliotekārus iesaistīties amatu pratēju apzināšanā.

 

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Uzziņu un informācijas sektora vadītāja Ginta Zalcmane informēja par digitālās bibliotēkas projektu “Zudusī Latvija”, kura krājumi šobrīd papildināti arī ar 117 fotogrāfijām, kas stāsta par Ogri.

 

Par vakardienu un šodienu Latvijas plakātos stāstīja LNB Sīkiespieddarbu un attēlizdevumu nodaļas galvenais bibliotekārs Raits Lubinskis.

 

Kā iespējams izmantot tūrisma aktivitāšu organizēšanā likvidēto dzelzceļa līniju Rīga-Ērgļi, informēja Ogres Vēstures un mākslas muzeja speciālists vēstures jautājumos Arno Smiltnieks, bet  Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktore Iveta Ruskule pakavējās pie Latvijas kūrortu mārketinga aspektiem 20.gadsimta 20.- 30.gados.

 

Semināra dalībnieki iepazinās arī ar izstādi “Pilna bufete ar zirgu uzraudzību”, kas šobrīd skatāma muzejā.