Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt gan vairāk, gan mazāk zināmas lietas par Norvēģiju, Īslandi, Somiju, Zviedriju, Dāniju, par raidījumu tēmu izvēli un stāstiem, kas raidījumos netika izklāstīti. Komandas kopdarbā tika izveidota izstāde „Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis”, kurā ir skatāmas 15 planšetes ar vizuālo un tekstuālo materiālu par dažādām aktuālām vides un klimata pārmaiņu, sociālās drošības un kultūrvēsturiskajām tēmām.

Ziemeļvalstīs viesojās Latvijas Radio 1 populārzinātniskā raidījuma „Zināmais nezināmajā” komanda, kurai līdzi devās fotogrāfs Gints Ivuškāns, braucienos piedzīvoto, sastapto un redzēto fiksējot fotogrāfijās.

 

Februārī sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru Padomes biroju Latvijā raidījuma komanda devās ekspedīcijā uz tālo ziemeļu teritoriju Svalbāru, kur rada iedvesmu lieliskiem raidījumiem un interesantiem stāstiem.

 

Latvijas Radio 1 raidījums „Zināmais nezināmajā” ir populārzinātnisks radiožurnāls, kas aptver dažādas zinātnes nozares, izzina dabu, ekoloģiju, ģeogrāfiju, ornitoloģiju, zooloģiju, astronomiju, arheoloģiju, vēsturi, ielūkojas zinātnes un tehnikas sasniegumos, kā arī izcilu personību dzīvē un darbībā.

 

Ieeja – bez maksas.