PIETEIKŠANĀS

 

Mūsdienās zinātnisku informāciju arvien vairāk nodrošina dažādi digitālie informācijas resursi, tāpēc ir svarīgi pārzināt digitālo tehnoloģiju izmantošanu elektronisku zinātnisko izdevumu veidošanā.

 

Vieslekcijas laikā varēs uzzināt par jauniem izaicinājumiem un iespējām digitālo zinātnisko izdevumu veidošanā un izdevējdarbībā. Dr. Elmārs Mitlers demonstrēs arī vienu no nozīmīgākajiem redakcijas rīkiem TextGrid, kas nodrošina sadarbību izdevumu apstrādē tiešsaistē.

 

Vieslekcijā tiks apskatītas digitālo izdevumu jaunākās un nākotnes attīstības tendences vienā no galvenajiem digitālo humanitāro zinātņu laukiem.

Vieslekcijas otrajā daļā visiem dalībniekiem būs iespēja iegūtās teorētiskās zināšanas apgūt praktiski, tāpēc aicinām ņemt līdzi portatīvo datoru.

 

Par referentu:

Prof. Dr. Elmārs Mitlers ir Georga Augusta Getingenes universitātes emeritētais profesors grāmatu un bibliotēku zinātnē. Elmārs Mitlers ir studējis ģermānistiku un vēsturi Bonnā un Freiburgā/Breisgavā un 1966. gadā ieguvis doktora grādu.

Prof. Mitlers ir goda doktors Sorbonas Universitātē Parīzē un Humbolta Universitātē Berlīnē, kā arī goda profesors un Gūtenberga zinātniskais līdzstrādnieks Johana Gūtenberga Universitātē Maincā. Prof. Mitlers pasniedz lekcijas Getingenes Universitātē un Humbolta Universitātē Berlīnē un līdz 2014. gadam bija arī Johana Gūtenberga Universitātes Maincā pasniedzējs.

 

Elmārs Mitlers ir bijis Eiropas Zinātnisko bibliotēku asociācijas LIBER prezidents, Vācijas Bibliotēku asociācijas viceprezidents, Vācijas organizācijas DINI, kas atbild par tīkla informāciju, dibinātājs un prezidents, kā arī Eiropas Zinātnisko bibliotēku konsorcija (CERL) priekšsēdētājs.

 

Pašlaik profesors Mitlers ir Vācijas vadošā pētījumu žurnāla “Bibliothek Forschung und Praxis” galvenais redaktors.

 

Vieslekcija notiks angļu valodā. Dalība bez maksas.

Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv

 

Pasākumu organizē Baltijas-Vācijas augstskolu birojs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Bibliotēku