Šogad lasījumos “Kā ievēlēt tēti par tēti?” dzirdēsim fragmentus no Laura Gundara stāsta “Vaļu balss” Edgara Samīša izpildījumā, tulkotāja Jolanta Pētersone iepriecinās ar Marijas Parras stāsta “Vārtsargs un jūra” fragmentiem, iepazīsimies ar Ievas Melgalves īsstāstiem “Īsti cilvēki”, kā arī Inese Zandere, Inese Paklone, Indra Brūvere  lasīs dzeju un atdzejojumus.  Pasākuma gaitā bērni tiks iesaistīti jautrā un svarīgā notikumā.


Lasījumos piedalīsies Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas 2018. gada laureātes – igauņu rakstniece Tīa Selli (Tiia Selli) un tulkotāja Maima Grīnberga. Baltvilka balvas žūrija no visiem Baltijas jūras reģiona valstu tulkojumiem visaugstāk novērtējusi Tīas Selli grāmatu bērniem “Mia ir priecīga” un Maimas Grīnbergas tulkojumu, kas iznācis Jāņa Rozes apgādā.


Lasījumus organizē Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru.


Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā un ar to saistīto pasākumu norisi finansiāli un organizatoriski atbalsta Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Starptautiskā Ventspils rakstnieku un tulkotāju māja, AS “Latvijas valsts meži”, “Elektrum”, “Ērenpreiss”. Informatīvie atbalstītāji: nedēļas žurnāls “IR”, Latvijas Radio, kultūras laikraksts “KDi”, “KONTEKSTS”, portāli “DELFI”, “LSM.lv”, “LETA”, interneta žurnāls “Satori.lv” u.c.


Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā iedibināta 2005. gadā, bet kopš 2008. gada balvu piešķir arī Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Jau piekto gadu AS “Latvijas valsts meži” pasniegs balvu nominācijā “JAUNAUDZE” par debiju rakstniecībā un bērnu grāmatu mākslā. Balvas motivē autorus un māksliniekus radīt jaunas un interesantas grāmatas bērniem, pievērš  sabiedrības uzmanību kvalitatīvai bērnu literatūrai un tās lasītājam.

 

 
Papildu informācija:

Ilze Marga

Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas koordinatore

Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome

Tālr.: 29219487

E-pasts: ilze.marga@lnb.lv

https://www.facebook.com/IBBYLV