Interesanti ir visiem – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem. Ikviens laipni gaidīts un aicināts!

 

Savus lasītājus gaidīs apmēram 10 izdevniecību, tai skaitā “Avots”, “Divpadsmit”, “Jumava”, “Lauku Avīze”, “Nordik”, “Tapals”, “Zvaigzne ABC” un citi. Kā jau ierasts, pasākums sāksies ar publisko diskusiju, kuras tēma šogad ir “Kurus dzīves pabērnus atbalstīt vairāk?”. Diskusijā uzaicināta piedalīties LR Labklājības ministre Ilze Viņķele.

 

Pēc kopēju pusdienu baudīšanas sekos kultūras programma pieaugušajiem. Izdevniecību “Jumava” pārstāvēs aktrise Mudīte Šneidere, grāmatas par Lilitu Bērziņu autore. Savukārt “Lauku Avīze” iepazīstinās klātesošos ar detektīvromānu autoriem – Maiju Pohodņevu un Modri Pelsi. Mazos lasītājus gaida sevišķi plaša un interesanta programma – tikšanās ar bērnu grāmatas “Koko un Riko” autori Eviju Gulbi, tulkotāju Ievu Kolmani un Pasaules dabas fonda Latvijas organizācijas pārstāvi Ingu Purgali. Savukārt pusaudžiem būs iespēja tikties un vērot NBS Zemessardzes 22. kājnieku bataljona tehnikas un ieroču demonstrējumus, kā arī LR Jaunsardzes 213. vienības paraugdemonstrējumus.

 

Lai kopā atzīmētu prozaiķa un dramaturga Rūdolfa Blaumaņa 150.jubileju, svētku dalībniekiem savu skanošo programmu piedāvās Valmieras teātra aktieri – Inese Ramute, Māris Bezmers un Mārtiņš Liepa. Tradicionāli svētku noslēgumā būs jaunāko grāmatu izloze “Veiksmīgais pircējs”.

 

Pasākuma iniciatore ir Lauku bibliotēku atbalsta biedrība, kas ir sabiedriskā labuma organizācija. Tās darbības mērķis ietver sevī grāmatu lasīšanas prestiža vairošanu un materiālo atbalstu lauku kultūras un informācijas centriem – bibliotēkām.

 

Papildu informācija:

 

Ginta Dubrovska

Valkas novada centrālās bibliotēkas direktore

Tālr.: 64724371

 

Inguna Medne

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 64707489; 29250086