Konferenci organizē Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, Kurzemes Humanitārais institūts un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts.

Konferences atklāšanā 3.martā pulksten 11.30 Liepājas Universitātes Aktu zālē notiks rakstu krājuma “Aktuālas problēmas literatūras zinātnē” jaunā laidiena atvēršana. Šī gada konferences tēma ir – “Nacionālās identitātes meklējumi Baltijas literatūrā un kultūrā: stabilais, mainīgais un zaudētais”, kas saistīta ar nacionālās identitātes jautājumu īpašo aktualizēšanos globalizētajā pasaulē. Nacionālās identitātes problemātika caurvij referātu lielāko daļu abās konferences dienās. Konferences pirmās dienas noslēgumā paredzēti tradicionālie Kūrmājas literārie lasījumi, kuros piedalīsies Nora Ikstena, Inga Žolude, Egīls Venters, Kārlis Vērdiņš.

Literatūrzinātnes konferencē piedalīsies 61 referents no Latvijas un ārzemēm, tai skaitā nozaru vadošie zinātnieki, kā arī jaunie perspektīvie pētnieki. Konference “Aktuālas problēmas literatūras zinātnē” ir viena no plašākajām konferencēm Latvijā literatūrzinātnes jomā un ar to saistītās citās zinātņu nozarēs (folkloristikā, filozofijā, komunikāciju nozarē u.c.), un 17 gadu laikā tai izveidojušās stabilas tradīcijas. Gan konferences referātu sēdes, gan literārie lasījumi paredzēti visiem literatūras cienītājiem.