“Kā labāk pārvaldīt valsti? Šo jautājumu ikdienā uzdod katrs, kurš rūpējas par valsti un tās iedzīvotājiem. Esmu pārliecināts, ka kopīgā sadarbībā mēs, izmantojot informācijas tehnoloģijas, atvērtu prātu un pārliecinošu rīcību, mēs iedzīvotājiem varam piedāvāt ērtu, uzticamu, iesaistošu, pieejamu, racionālu un efektīvu valsts pārvaldi!” pauž R. Vējonis.

Konferencē iecerēts iepazīstināt ar e-pārvaldes projektiem, kas ieviesti Latvijā un var kalpot kā labas prakses piemēri valsts iestādēm, pašvaldībām un institūcijām citās valstīs.

“Bibliotēku digitalizācijas nākotne, elektroniskās identitātes perspektīva un plāni, elektroniskie pakalpojumi zemniekiem, Valmieras pašvaldības ieviestie e-pakalpojumi iedzīvotājiem, Latvijas tiesu un Valsts zemes dienesta informatizācija – tie ir tikai daži no pēdējo gadu veiksmīgajiem e-pārvaldes projektiem Latvijā, par kuriem konferencē stāstīs to īpašnieki,” skaidro LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Latvija 2010. gada nogalē novērtēta kā viena no veiksmīgākajām ES valstīm, kurā e-pārvaldes pakalpojumu ieviešana noris strauji, efektīvi un ar labiem panākumiem. Paneļdiskusijas dalībnieki – valsts un nevalstiskā sektora pārstāvji, kā arī IT speciālisti – diskutēs, kā veicināt efektīvu e-pārvaldes attīstību un kādai būtu jābūt sadarbībai, lai Latvijas iedzīvotāji varētu lielāko daļu valsts un pašvaldību pakalpojumus saņemt elektroniski.

Konferenci aicināti apmeklēt Saeimas un valdības pārstāvji, Latvijas pašvaldību vadītāji, augstskolu un zinātniski-pētniecisko institūciju un valsts iestāžu pārstāvji, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares, kā arī citu ieinteresēto nozaru pārstāvji.

 

Konference notiks 14. jūnijā MARITIM Park Hotel Riga zālē Maritim 1 (Rīgā, Slokas ielā 1). Reģistrācijas sākums plkst. 9:30, noslēgums – 16:30. Lai reģistrētos konferencei, lūdzam elektroniski aizpildīt pieteikuma anketu (http://www.vidm.gov.lv/lat/reg) līdz 2011. gada 1. jūnijam.