Pasākumu organizē LNB Bibliotēku attīstības centrs. Piedalīties diskusijā laipni aicināts ikviens, kuram ir svarīga bibliotēku novadpētniecības darba attīstība. 

 

Bibliotēku novadpētniecības darbam veltītā konsultatīvā izdevuma izstrādes gaitā kļuva skaidra nepieciešamība izstrādāt Latvijas bibliotēku novadpētniecības darba vadlīnijas – dokumentu, kas ietver galvenās tēzes, vispārējus pamatprincipus, pēc kuriem vadīties novadpētniecības darbā. Izstrādāts vadlīniju projekts, kurš drīzumā tiks izsūtīts bibliotēku e-pasta vēstkopās, kā arī ikvienam interesentam.

 

Atskatoties uz 2016. gada jūnijā notikušo pirmo novadpētniecības diskusiju, var secināt, ka tā bija saturīga un ļoti produktīva, izskanēja vērtīgi viedokļi par diskutabliem novadpētniecības teorijas un prakses jautājumiem, kā arī tika izteikti priekšlikumi un ieskicēti risinājumi. Šajā gadā diskusija tiks turpināta (apspriežamie jautājumi tiks publiskoti neilgi pirms diskusijas). Interesentus aicinām iepazīties ar Latvijas Bibliotēku portālā publicēto 2016. gada ekspertu paneļdiskusijas apskatu: https://www.biblioteka.lv/sector/News/ArticleItem.aspx?article=39703&type=0.

 

LNB Bibliotēku attīstības centrā turpinās arī bibliotēku novadpētniecības darba konsultatīvā līdzekļa izstrāde.

 

Aicinām plānot un rezervēt savu laiku, lai piedalītos 5. aprīļa diskusijā! Plašāku informāciju un jautājumus par šo tēmu vaicāt LNB Bibliotēku attīstības centra galvenajai bibliotekārei Marlēnai Krasovskai: Marlena.Krasovska@lnb.lv; 67716049.