Tiešsaistes seminārā plānots izskatīt jautājumus, kas var interesēt ikvienu lauku saimnieku, kuram īpašumā ir mežs, piemēram, Eiropas Savienības naudas piesaistīšana meža kopšanai, aktuālās izmaiņas normatīvajos dokumentos saistībā ar meža nozari, aktuālās problēmas nelielu mežu apsaimniekošanā, cirsmu novērtēšana u.c.  

 

Viens no semināra organizatoriem, Latvijas Lauku konsultāciju centra (LLKC) Tālākizglītības nodaļas vadītājs Andis Kursītis, uzsver: “Sevišķi noderīgs seminārs būs tiem mežu īpašniekiem, kas plāno uzsākt sava meža apsaimniekošanu un piesaistīt tam ES naudu, it īpaši – mazajiem saimniekiem, jo parasti tieši viņiem pietrūkst līdzekļu profesionālai meža kopšanai.”

 

Semināru vadīs LLKC Meža konsultāciju pakalpojumu centra eksperte Sarmīte Grundšteine. Neskaidros jautājumus var iesūtīt jau pirms semināra, rakstot uz e-pastu webinari@llkc.lv.

 

Semināra tiešsaistes laikā visiem tā dalībniekiem tiek dota iespēja uzdot jautājumus, zvanot, rakstot uz minēto e-pastu vai saziņai izmantojot Skype.

 

Sīkāku informāciju par semināru un tā norisi iespējams iegūt savā publiskajā bibliotēkā vai portāla biblioteka.lv Klintaines bibliotēkas profilā (skatīt šeit).

 

Šajā, tāpat kā citos projekta “Roku rokā” semināros var piedalīties, pieslēdzoties interneta tiešraidei no bibliotēku datoriem vai no sava privātā datora jebkurā vietā, kur pieejams labas kvalitātes internets. Tāpat iepriekšējo semināru video ierakstus interesenti var noskatīties sev ērtā laikā un vietā, apmeklējot interneta vietnes llkc.lv/tin sadaļu Tiešsaistes semināri.

 

Seminārs par tēmu “Aktuālās ES atbalsta programmas lauku saimniecībām un projektu pieteikumu sagatavošanas pamati” notika 2012. gada 29. maijā. Tas bija ceturtais seminārs tiešsaistes izglītojošo semināru ciklā lauksaimniekiem un lauku uzņēmējiem, ko organizē Klintaines pagasta bibliotēka sadarbībā ar partneri – Latvijas lauku konsultāciju centra Tālākizglītības nodaļu.