Projektu konkursā piesaistīts finansējums 650,00 euro apmērā.
Projekta mērķis bija popularizēt un parādīt Saldus novada bibliotēku dažādību un unikalitāti, piedāvātās iespējas sabiedrībai, veidojot foto izstādes fiziskajā un virtuālajā telpā.
Par projekta līdzekļiem iegādāti 40 A3 foto rāmji, apmaksāts fotogrāfa pakalpojums, izgatavotas fotogrāfijas izstādei.
Projekta laikā sadarbībā ar fotogrāfu Māri Grasmani notikusi foto akcija “Vienu dienu bibliotēkā”, kuras laikā fotogrāfs apbraukājis visas Saldus novada pagastu un pilsētas bibliotēkas un veicis to foto fiksāciju, pievēršot uzmanību to arhitektūrai, iekārtojumam, pakalpojumiem. Katrā bibliotēkā tapušas no 10 līdz 20 dažādām fotogrāfijām. FOTOGALERIJA
 
Iesaistot sabiedrību notika akcija “Pieķēru lasot…”, kuras laikā sabiedrība tika lūgta iesniegt izstādei fotogrāfijas par tēmu “Pieķēru lasot…”, kurās attēlots lasīšanas process – tiešā nozīmē un pārnestā nozīmē. Ar tiešo nozīmi domājot grāmatu, preses un citu izdevumu lasīšanu, pārnestā nozīmē cita veida lasīšana. Fotogrāfijas iesūtījušas gan bibliotēkas, gan bibliotēku lasītāji un draugi no Zirņiem, Saldus, Rubas, Kursīšiem, Pampāļiem, Ventspils, Nīgrandes.
Izveidotas divas izstādes “Saldus novada Gaismas pilis”, izstādē apskatāmas 40 fotogrāfijas (pa 2 no 20 bibliotēkām), un “Pieķēru lasot…”, 5 planšetēs vairāk nekā 80 fotogrāfijas. FOTOGALERIJA UN FOTOGALERIJA
 
Sadarbībā ar kultūras darba organizatori un amatierteātra “Kodols” režisori un aktieriem sagatavots izstāžu atklāšanas pasākums “Grāmatu sardzē”, kurā pulcējušies gan bibliotēku vadītāji, gan interesenti un projekta dalībnieki un realizētāji. Pasākumā tika runāts par un ap bibliotēku, bibliotekāriem un lasīti fragmenti no daiļliteratūras grāmatām, kurās aprakstītas bibliotēkas, to nozīme, pakalpojumi. Pasākums izvērtās sirsnīgs un jauks. FOTOGALERIJA
 
Bibliotēkas tika lūgtas sagatavot aprakstu par savu bibliotēku, lai to kopā ar fotogrāfijām varētu ievietot virtuālajās galerijās bibliotēku mājaslapās, sociālajos tīklos, tādējādi popularizējot Saldus novada bibliotēkas. Katra bibliotēka saņēma CD ar Māra Grasmaņa fotogrāfijām, kas tapušas foto akcijas “Vienu dienu bibliotēkā” laikā viņu bibliotēkās. Fotogrāfijas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem publicitātes materiāliem, atskaitēm, sociālajos tīklos, bibliotēku popularizēšanai.
Projektā un tā aktivitātēs kopumā fiziski iesaistīti vairāk kā 100 Kursīšu pagasta iedzīvotāji un viesi. Virtuāli sasniegta ievērojami lielāka auditorija.
Lai arī projekta realizēšanas laikā radās neparedzēti sarežģījumi, dažādu iemeslu dēļ novirzījās plānotie pasākumu datumu, tomēr projektā plānotās aktivitātes, izvirzītie mērķi tika realizēti un sasniegti.
Projekts ir ilgtspējīgs, jo foto izstādes būs apskatāmas ne tikai Kursīšu bibliotēkā, bet arī citās Saldus novada bibliotēkās, fotogrāfijas varēs izmantot publicitātes materiālos, iegādātos rāmjus varēs izmantot citām izstādēm.
Informācija par projekta pasākumiem, fotogrāfijas no aktivitātēm bija pieejamas dažādos informācijas kanālos – Kursīšu lapā un bibliotēkas profilā – www.draugiem.lv un www.facebook.com, Kursīšu pagasta informatīvajā izdevumā ”Kursīšnieks”, www.kursisi.lv, www.biblioteka.lv.