Pasākumi

 

No 7. līdz 20. martam bibliotēkās risinājās gan izstādes, gan pasākumi, tika risināta monētām veltītā krustvārdu mīkla un notika balsošana, lai šogad pirmo reizi nominētu arī bibliotēku gada monētu.

 

Nelielu ieskatu, kā Monētu dienas noritēja vienā no nelielajām pagastu bibliotēkām, sniedz Babītes novada pašvaldības bibliotēkas Salas nodaļas bibliotekāre Daina Auziņa: “8.martā bibliotēkā bija sarīkota neliela izstāde par monētu tēmu un notika pasākums, kurā savas “naudas lādes” vaļā vēra gan skolnieks, gan četras pasākuma dalībnieces. Droši vien šie krājumiņi nevar pretendēt uz kolekciju statusu, bet tiem ir sava emocionāla un sentimentāla nozīme, jo saistās ar atmiņām un notikumiem cilvēka dzīvē.” Pilnu Dainas Auziņas publikācijas tekstu lasiet Babītes novada mājaslapā.

 

Balsošana

 

No 43 bibliotēkām par gada monētu balsojuši 10 vai vairāk dalībnieku, kopā nododot 999 balsis. Kopējais balsu skaits ir vēl lielāks, jo bibliotēku skaits, no kurām nosūtīts mazāk kā 10 balsu, vēl pagaidām tiek apkopots.

 

Aktīvākās balsotājas no lielajām pilsētām:

Ventspils (Ventspils Galvenā bibliotēka un tās filiāles – Pārventas un Gāliņciema bibliotēkas, kopā nosūtījušas 99 balsis), Rīga (Rīgas Centrālā bibliotēka un tās Bolderājas, Pārdaugavas, Šampētera, Torņakalna filiālbibliotēkas, kā arī filiālbibliotēka  Avots un Mākslas un literatūras filiālbibliotēka kopā nosūtījušas 64 balsis) un Kuldīga (36 balsis).

 

Aktīvākās mazpilsētu bibliotēkas:

Durbes pilsētas bibliotēka (73 balsis), Alojas pilsētas bibliotēka (47 balsis), Ilūkstes pilsētas bibliotēka (35 balsis) un no tās tikai par 1 balsi atpaliek Skrundas pilsētas un bērnu bibliotēka, no kuras nodotas 34 balsis.

 

Aktīvākās pagastu bibliotēkas:

Kastīres bibliotēka (114 balsis), Jaunlutriņu pagasta bibliotēka (57 balsis), Taurenes pagasta bibliotēka (37 balsis) un Rojas pagasta bibliotēka (32 balsis).

 

Kura no 2010. gada monētām kļuvusi par uzvarētāju bibliotēku balsojumā pagaidām neatklāsim. To uzzināsim tikai 11. aprīlī, kad Latvijas Bankā notiks balvas “Latvijas gada monēta 2010” pasniegšanas ceremonija.

 

Krustvārdu mīkla

 

Salīdzinot dalībnieku skaitu, kuri iesaistījās balsojumā un Latvijas Bankas un “Trešā tēva dēla” kopīgi piedāvātajā spēlē – krustvārdu mīklas risināšanā, rezultāti ir atšķirīgi.

 

Bibliotēkas, no kurām bijis lielākais mīklas risinātāju skaits ir: Durbes pilsētas bibliotēka (52 dalībnieki), Ventspils Galvenā bibliotēka (31), Alojas pilsētas bibliotēka (30), Ventspils Pārventas bibliotēka (24) un Kalvenes pagasta bibliotēka (16).

 

Turpinājums sekos!