Pēc pusotra mēneša apņēmīgi rakstītāji no visas pasaules, tostarp arī Latvijas, sēdīsies pie datoriem un kladēm, lai piedalītos Nacionālajā romānu rakstīšanas mēnesī (NaNoWriMo) un izaicinātu sevi novembra laikā uzrakstīt 50 000 vai vairāk vārdu garu literāru darbu. Bet vispirms ir jāsaprot, kā šo darbu uzrakstīt. Saplānot ikkatru nodaļu līdz pēdējam sīkumam? Ļauties mirkļa iedvesmai un skatīties, kurp tā aizvedīs? Kā rīkoties, lai ja ne garantētu finiša sasniegšanu, tad vismaz padarītu to iespējami vieglu?

 

Lai iepazītos ar dažādām romānu rakstīšanas metodēm, aicināsim uz sarunu divas rakstnieces: Lindu Nemieru (Vilcenes stāsts, Septiņi, Kaķa lāsts u.c.) un Ievu Melgalvi (Mirušie nepiedod, Bulta, Zvaigzne un Laī, Mēness teātris u.c.).

 

Tikšanās notiks 29. septembrī, plkst. 18.00, Rīgas Centrālās bibliotēkas Dzejas lasītavā (Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā). Draudzīgā gaisotnē uzzināsim, kā Linda un Ieva gatavojas rakstīšanai, kādus ieradumus piekopj un ko ieteiktu jaunajiem autoriem, kuri vēl tikai grasās rakstīt savu pirmo romānu. Būs iespējams arī uzdot jautājumus par rakstnieka darba ikdienu. Laipni gaidīti visi interesenti!

 

 

Laura Dreiže

 NaNoWriMo Latvija reģionālā pārstāve

 laura.dreize@gmail.com