Dienas laikā apmeklētājiem būs iespēja satikt atraktīvus rūjieniešus, apmeklēt Rūjienas amatiermākslas kolektīvu koncertus, piedalīties Rūjienas bibliotēkas radošajās darbnīcās, apskatīt amatnieku biedrības “Rūzele” izstādi, nogaršot Rūjienas saldējumu un piedzīvot vēl daudz citu aktivitāšu.


Svētku ietvaros no plkst. 11.00 LNB ātrijā (1. stāvā) apmeklētājus gaidīs Rūjienas amatnieku tirdziņš, tūrisma informācijas centra krāsainie bukleti un novada suvenīri. Vienlaikus būs baudāms arī Rūjienas saldējums un Liepkalnu kliņģerīši, kā arī – radošās darbnīcas bērniem piedāvās Rūjienas pilsētas bibliotēka.


Uz savam novadam veltītu koncertu plkst. 12.00 Ziedoņa zālē apmeklētājus aicinās Rūjienas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs “Denči” un kapela “Rūvenes aure”, kuru dziesmas un dejas ievadīs Rūjienas novada pašvaldības priekšsēdētāja Gunta Gladkina uzruna un Rūjienas izstāžu zāles vadītājas Līgas Siliņas stāstījums par Rūjienas novadu.  


Plkst. 13.00 ģimenes ar bērniem gaidīs tradicionālais “Ģimeņu sestdienas” pasākums LNB Bērnu literatūras centrā (7. stāvā), kur šajā reizē viesosies Rūjienas pilsētas bibliotēka. Savukārt plkst. 14.00 uz Ziedoņa zāles skatuves kāps amatierteātris “Vitrāža” ar režisores Daces Ķīkules iestudēto Žana Ženē lugu “Kalpones”. Dienas gaitā četros seansos Ziedoņa zālē varēs arī noskatīties filmas, kas vēsta par dažādām Rūjienas ielām.


Turpretī jau no 19. marta LNB Uzziņu informācijas centra Jāņa Pāvila II lasītavā (M stāvā) būs apskatāma tematiskās literatūras izlase par Rūjienas novadu, kas aicinās ikvienu apmeklētāju iepazīties ar šo novadu, lai jau 24. martā satiktos ar Rūjienu klātienē.  

 

 

Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tel.: 26472501