Ekspozīcijā aplūkojamas 16 lielformāta planšetes, kas demonstrē Latvijas laikmetīgā dizaina starptautiskos sasniegumus un dažādo dizaina jomu mijiedarbību ar citām nozarēm.

Ekspozīcija REPUTĀCIJA uzsver Latvijas dizaina labo sniegumu un dizaina domas oriģinalitāti. Tā manifestē – Latvijai ir labs dizains un starptautiskā reputācija! Zini, lepojies un lieto labu Latvijas dizainu

Kopumā ekspozīcijā REPUTĀCIJA ir apskatāmi dizaina fakti par 19 izciliem Latvijas dizaina objektiem produktu, iepakojuma, grafikas, modes, interjera, mobilo lietotņu un dizaina menedžmenta jomā. Tā pārstāv tādus vārdus kā an&angel, Cliq Premium, Riga ChAIR, MÁDARA Cosmetics, MAREUNROL’S, Latvijas Banka, !Mooz u.c. Tos vieno iegūtās prestižās balvas starptautiski atzītos dizaina konkursos.

Ar šo ekspozīciju tās autori arī vēlas vairot vietējās un starptautiskās sabiedrības izpratni par Latvijas dizainā paveikto un meklēt veidus, kā efektīvāk izmantot iemantoto reputāciju, lai izcilais sniegums biežāk un veiksmīgāk pāraugtu visai Latvijai taustāmā ieguvumā.

Ekspozīcija REPUTĀCIJA ir Latvijas laikmetīgā dizaina izstāžu cikla DIZAINA MANIFESTĀCIJA pirmā ekspozīcija. DIZAINA MANIFESTĀCIJA ir atjaunotās Latvijas vēsturē unikāls projekts, kas četrās savstarpēji saistītās ekspozīcijās – REPUTĀCIJA, HUMANIZĀCIJA, INFORMĀCIJA un SITUĀCIJA − ar vēl nebijušu vērienu reprezentē mūsu valstī radītā dizaina sniegumu pēdējos piecpadsmit gados. Divas no ekspozīcijām – HUMANIZĀCIJA un INFORMĀCIJA ir noslēgušās, savukārt ekspozīcija SITUĀCIJA tiks atklāta šī gada rudenī.

Dizaina ekspozīciju cikla DIZAINA MANIFESTĀCIJA autoru grupa ir starpdisciplināra komanda, kura Latvijas Republikas Kultūras ministrijas izsludinātā konkursa ietvaros kopā ar dizaina biroju H2E ieguva tiesības izstrādāt un realizēt izstāžu ekspozīciju projektus. Šā ekspozīciju cikla finansētājs ir Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Autoru grupa: dizaina biroja H2E radītāji /vadošie dizaineri un Mākslas akadēmijas mācībspēki Holgers Elers un Ingūna Elere, dizaina domāšanas trenere un Latvijas Mākslas akadēmijas docētāja Barbara Ābele un uzņēmēja, Latvijas Modes palātas vadītāja un Banku augstskolas docētāja Dita Danosa.

Dizaina ekspozīciju ciklu DIZAINA MANIFESTĀCIJA veido izstādes un notikumi, kas ir veltīti kādai dizaina šķautnei un esošās situācijas dizaina jomā manifestācijai.

REPUTĀCIJA
Latvijas dizaina nozīmīgākie starptautiskie sasniegumi.
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.
Darba laiks: O., C. 9:00–17:00; T., Pk. 12:00–20:00; S. 10:00–17:00; Sv., P.  slēgts
2015. gada 8. janvāris − 28. augusts.

HUMANIZĀCIJA
Latvijas dizaina objektu klātbūtnes, lietojamības un pievienotās vērtības
demonstrēšana dažādās jomās un indivīda sadzīves situācijās.
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs. 2015. gada 6. februāris − 29. marts.

INFORMĀCIJA
Latvijas grafikas dizaina dažādie aspekti produktos, pakalpojumos un procesos.
Latvijas Mākslas akadēmijas 1. stāva izstāžu zāle. 2015. gada 6. marts − 18. aprīlis.

SITUĀCIJA
Latvijas laikmetīgā dizaina situācija un sasniegumi.
Latgales vēstniecība GORS, 2015. gada 1. − 31. oktobris.

Lai plašākai auditorijai demonstrētu dizaina pielietojuma veidus un iespējas, paralēli četrām ekspozīcijām norisinājās arī citi būtiski dizaina notikumi – Modes manifestācija, dizaina pastaigas, sarunas, diskusijas un darbnīcas.