Trešdien, 15. oktobrī plkst. 12.30 Latvijas Neredzīgo bibliotēkas lasītavā Rīgā, Juglas ielā 14, notiks muzikāli informatīvs pasākums “Baltā spieķa dziesma 2014”. Tajā tiks apvienotas divas tēmas: “Pasaules kultūras elpa Latvijā” (piedalīsies dzejnieks Māris Salējs un koru dalībnieces) un “Dzejnieks laikmetu griežos”, tajā piedalīsies dzejnieks Jānis Peters.

15. oktobris pasaulē tiek atzīmēts kā Starptautiskā Baltā spieķa diena. Šajā dienā informācija plūst gan uz redzīgās sabiedrības daļu, gan pašiem neredzīgajiem. Šogad “Latvijas Neredzīgo bibliotēka” aicinās savus lasītājus, kā arī plašāku sabiedrību runāt par kultūras jautājumiem, kas skar abas puses.

Programmā:

Plkst. 12.30 PASAULES KULTŪRAS ELPA LATVIJĀ

Ne katram neredzīgo bibliotēkas mērķauditorijas loceklim ir bijusi iespēja būt klātienē Pasaules koru olimpiādes norises vietās. Ne katram bijusi iespēja baudīt tās bagātīgo programmu, kas tika piedāvāta ne tikai koncertzālēs, bet arī parkos, skvēros, ielās. Tāpēc īpaši svarīgi bibliotēkai kā kultūras programmas dalībniecei sagādāt prieku un iespēju ielūkoties Pasaules koru olimpiādes notikumos caur dalībnieku sajūtām, kā arī uzzināt par interesantajiem notikumiem aizkulisēs, ko izbaudījuši dzejnieku, kuru dzeja pārvērsta dziesmā.

Piedalīsies: dzejnieks Māris Salējs, koru dalībnieces: Maija, Liene un Alda.

Plkst. 13.00 DZEJNIEKS LAIKMETU GRIEŽOS. Dzīvā un nedzīvā dzeja

Otrajā daļā būs iespēja iepazīties ar vienu no 10 izcilākajām Latvijas personībām – Jāni Peteru un viņa daiļradi padomju un brīvvalsts laikā. Diskusijā tiks runāts par dzeju, kas rodas mūzas iespaidā un dzeju, kas tiek pasūtīta vai piespiesta, kā tas ne reti bijis padomju gados. Tā kā Jānis Peters bibliotēkā viesosies pirmo reizi, tad kolektīvs kopā ar apmeklētājiem būs sagatavojuši dzejniekam patīkamu un interesantu pārsteigumu.