2011. gada 15. decembrī plkst. 18.00 Cēsu Centrālās bibliotēkas Baltajā zālē tikšanās ar novadnieci dzejnieci, rakstnieci, mākslinieci Mirdzu Kerliņu un grāmatas – kalendāra “Pasakas no Dieva azotes” atvēršanas svētki.

 

Pasākumā piedalīsies komponists, mūziķis Juris Krūze un Cēsu Tautas teātris, kuri sagatavojuši ieskatu literātes daiļradē.

 

M. Kerliņa dzimusi Nītaures pagastā, beigusi Cēsu 1. vidusskolu, Latvijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultātes latviešu valodas un literatūras nodaļu. Viņa dzīvojusi Ērgļos, Cēsīs, Rīgā, bet tagad jau otro gadu viņas mājas ir Drabešu pagastā.

 

Literātes pirmā publikācija – dzejolis “Māmiņas diena” bija žurnāla “Bērnība” 1963. gada 3. numurā. Iznākušas 3 viņas grāmatas “Zib zibēdama” (dzeja, 1979), “Pasakas lido” (2005), “Es Dieva dārzā biju” (dzeja, 2005) . Viņas darbi publicēti vairākos kopkrājumos, piemēram, “Acis”, “Četri”, “Man vārds ir uz mēles” un citos, periodiskajos izdevumos.

 

Mirdza Kerliņa ne tikai raksta literārus darbus, bet viņu var saukt arī par mākslinieci, viņa ir apgleznojusi zīdu, apstrādājusi ādu. Paši unikālākie ir viņas no dažādiem materiāliem darinātie tauriņi, citi mākslinieki tādus neveido.

 

Būs iespēja grāmatu “Pasakas no Dieva azotes” iegādāties.

Pasākumā ieeja bez maksas.

 

Informāciju apkopoja:

Gunta Romanovska,

Cēsu Centrālās bibliotēkas direktores vietniece

Tālr.: 64122879; 64123644; 29289216